Ciclismul, o modalitate de a REDUCE STRESUL

Ciclismul, o modalitate de a REDUCE STRESUL

Arhivă ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Indiferent pentru ce folosiţi bicicleta, ciclismul este un obicei benefic pentru psihic. Suntem oricând în mână cu telefonul sau tableta, adică filtrăm o cantitate imensă de informaţii zilnic şi de cele mai multe ori este vorba doar despre locul de muncă.

Această stare de permanentă conectare la job aduce inevitabil o doză mare de stres. Se pare că mersul pe bicicletă în grup creşte nivelul de oxitocină, care ajută la a ne menţine calmi.  Aşadar, dacă folosiţi bicicleta ca mijloc de transport în activităţile zilnice, încercaţi să vă alăturaţi celorlalţi biciclişti.

Pe lângă efectul asupra organismului, apare şi efectul calmant al interacţiunii sociale, ducând la un cumul de factori care vă vor relaxa de-a lungul zilei. Încercaţi totuşi să lăsaţi telefonul în geantă sau buzunar când pedalaţi.

Citit 3244 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2017 16:34

2 comentarii

 • postat de alexvr Vineri, 16 Iunie 2017 10:51 Link la comentariu
  24
  4

  biciclistii nu au ce cauta in oras! vreti sa o ardeti importanti mergeti pe dealurile din imprejurimi....

  Raportează
 • postat de Biciclist Joi, 15 Iunie 2017 17:41 Link la comentariu
  1
  17

  Felicitari pentru articol !
  Din pacate, in mare parte din presa din Romania, in special la primele doua cele mai mari posturi de televiziune particulare, se duce o campanie de instigare (prin felul cum sunt prezentate stirile) a conducatorilor auto impotriva biciclistilor.
  Nici instructorii auto si nici politistii nu sunt preocupati sa educe soferii in spiritul respectarii ... CONFORM LEGII ... a biciclistilor aflati in trafic.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.