Consumate crude, aceste fructe şi legume PREVIN CANCERUL

Consumate crude, aceste fructe şi legume PREVIN CANCERUL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanţe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.

Sfecla roşie este leguma care conţine cea mai mare cantitate de substanţe nutritive esenţiale, precum vitaminele A, B şi C, minerale, potasiu, magneziu, fier, dar şi fibre. În plus, prin consumul regulat, întăreşti sistemul imunitar, îmbunătăţeşti circulaţia sanguină, cu efecte pozitive asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Broccoli conţine mai multă vitamina C, calciu, potasiu şi alte substanţe nutritive decât orice altă legumă. În plus, este sursă bogată de sulforafan, un compus care reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare şi autoimune.

Ceapa conţine alicină, substanţă capabilă să prevină cancerul, anxietatea şi bolile cardiovasculare.

Usturoiul conţine cantităţi mari de antioxidanţi şi alicină. Însă, orice proces de gătire poate distruge până la 90% din vitaminele şi mineralele sale.

Chiar dacă au multe calorii, nucile sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, proteine şi antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive scad nivelul de colesterol rău, îmbunătăţesc sistemul circular şi previn bolile cardiovasculare.

Recomandate sunt şi migdalele, alunele de pădure şi caju.

Sursa foto: jurnalderetete.md

Citit 3830 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.