Usturoiul uscat reduce colesterolul şi dizolvă plăcile de pe artere

Usturoiul uscat reduce colesterolul şi dizolvă plăcile de pe artere
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul 1 al gălăţenilor. Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt principalii factori de risc când vine vorba de dezvoltarea acestor afecţiuni. Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea inimii este să avem o dietă potrivită şi echilibrată.

Astfel, alimentele integrale trebui mâncate la majoritatea meselor, la fel şi legumele, în timp ce fructele, de două-trei ori pe zi, recomandă dr. Marilyn Glenviille, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie. Aceasta exclude complet din alimentaţie carnea roşie, în timp ce nucile, seminţele, leguminoasele le recomandă a fi mâncate o dată sau de două ori pe zi, peştele şi ouăle, de două ori pe zi, lactatele, zilnic, orezul alb, pastele şi cartofii, cu moderaţie, carnea de pasăre, zahărul şi pâinea albă, cu moderaţie sau deloc.

Alături de peştele gras, nuci, seminţe, uleiuri - alimente bogate în acizi graşi esenţiali omega 3 şi care previn coagularea sângelui concomitent cu diminuarea nivelurilor de colesterol LDL, este important să mărim cantitatea de antioxidanţi pe care îi găsim în fructele şi legumele colorate puternic.

În plus, usturoiul, este un superaliment, când vine vorba de inimă. Este foarte bun de mâncat în formă crudă - 1.000 de miligrame pe zi, dar dacă e dificil poate fi luat şi sub formă de supliment. Cea mai bună formă e usturoiul uscat.

Cercetările arată că suplimentarea cu usturoi uscat reduce colesterolul total cu 5-7 procente, poate reduce colesterolul rău şi îl poate mări pe cel bun şi reduce tensiunea arterială. Studiile americane au mai arătat că usturoiul uscat poate reduce plăcile ateromatoase cu 50 la sută.

Două căni de ceai de ghimbir pe zi

Ghimbirul are un efect stimulator asupra organismului şi stimulativ asupra circulaţiei. Ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol. Se recomandă băutul zilnic a unei căni sau chiar două de ceai de ghimbir.

Păducelul este o altă plantă medicinală recomandată în hipertensiunea arterială. Păducelul este un vasodilatator, el menţine vasele deschise pentru a uşura circulaţia sângelui, scăzând astfel tensiunea arterială. Se recomandă o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capsule - 300 de miligrame, zilnic.

Mai puteţi încerca ginko biloba şi gheara-mâţei, în aceeaşi doză cu păducelul.

Citit 3108 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2017 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.