Ce alimente nu trebuie combinate niciodată cu laptele, pentru un metabolism cât mai bun

Ce alimente nu trebuie combinate niciodată cu laptele, pentru un metabolism cât mai bun
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Digestia reprezintă unul dintre cele mai complexe procese din organismul uman, deoarece se bazează pe procese mecanice şi biochimice prin intermediul cărora alimentele consumate sunt transformate şi absorbite. Acest proces este controlat atât din punct de vedere nervos cât şi hormonal, astfel că timpul de digestie a alimentelor poate contribui substanţial sau nu la reuşita procesului de slăbire.

Din acest motiv, pentru a ne bucura de o digestie corespunzătoare, necesară unei sănătăţi durabile, trebuie să nu facem combinaţii alimentare eronate şi să ţinem cont de perioada de digerare a produselor. Spre exemplu, la fiecare bucată de carne, este necesară o porţie de crudităţi sau una de legume fierte. Ţine cont că şi carnea, în funcţie de felul său, are diferiţi timpi de digerare, astfel că peştelui îi sunt necesare între 45 şi 60 de minute pentru a fi digerat şi absorbit în organism, în timp ce carnea de pui are nevoie de două ore, iar carnea de curcan - între două şi trei ore. Evită să asociezi preparatele din carne cu cele făinoase, deoarece în acest caz digestia se va produce într-un termen de 12 ore, astfel că este necesar să eviţi să mănânci carne cu pâine, de exemplu.

Laptele se bea doar cu cereale

Laptele are nevoie de un interval de două-trei ore pentru a fi digerat, astfel că este indicat să fie băut singur sau cu cereale. Ţine cont de faptul că procesul de digestie durează între şase şi opt ore până să ajungă din intestine în stomac, astfel că orice combinaţie nefastă va întârzia acest proces şi va da peste cap întregul metabolism.

Eliminarea reziduurilor care nu au fost digerate se produce după aproximativ 24 de ore, urmând ca în decursul a câtorva zile să se facă eliminarea lor completă, astfel că trebuie să acorzi o atenţie sporită calităţii produselor pe care le mănânci sau bei.

Evită să faci combinații grele de genul cartofilor cu carne şi cu pâine, a laptelui cu fructe şi cu produse de patiserie sau a peştelui cu făinoase.

Citit 7259 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2017 02:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.