O substanţă din "crucifere" ne menţine tineri. Procesul de îmbătrânire, încetinit cu o pilulă

O substanţă din "crucifere" ne menţine tineri. Procesul de îmbătrânire, încetinit cu o pilulă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cercetătorii americani au descoperit că enzimele găsite în broccoli şi castraveţi pot încetini procesul de alterare a organismului uman, datorită unei substanţe care contrabalansează ceea ce se întâmplă în celulele îmbătrânite. Substanţa provenită din legumele larg consumate la nivel mondial ar putea lua forma unor pilule.

Într-o lucrare publicată în „Metabolismul celular”, cercetătorii Universităţii de Medicină din Washington au raportat că au găsit un agent care poate echilibra ceea ce se întâmplă în celulele îmbătrânite. Această substanţă, după cum se dovedeşte, se găseşte şi într-o serie de alimente naturale, inclusiv broccoli, castraveţi sau varză.

Efectele au fost evidenţiate în urma unui unui experiment pe şoareci, cărora le-a fost administrat compusul denumit mononucleotidă de nicotinamidă (NMN). Animalele tratate cu NMN nu au câştigat prea multă greutate, au reuşit să transforme alimentele în energie mai eficient, zahărul din sânge a fost mai bun, chiar şi vederea lor s-a îmbunătăţit. Şoarecii care au primit NMN au fost de asemenea capabili să prevină unele dintre modificările genetice asociate cu îmbătrânirea.

Conform cercetătorilor care au lucrat la acest experiment, studiul nu a urmărit dacă şoarecii trăiesc de fapt mai mult, dar cu rate mai scăzute de boală asociată vârstei.

Deci, putem să consumăm broccolii sau varză şi să ne prelungim viaţa? „Acest lucru este posibil, însă este necesar să obţineţi o cantitate mare doar din alimente naturale”, spune dr. Shin-Ichiro Imai, profesor de biologie şi medicină de dezvoltare la Washington Universitatea şi autorul principal al lucrării.

Pilulă pentru oameni

Rezultatele sunt destul de încurajatoare pentru ca o parte din echipă, cu sediul la Keio University din Tokyo, să lanseze un studiu timpuriu asupra oamenilor, folosind suplimente de NMN sub formă de pilule. “Este clar că la oameni şi la rozătoare pierdem energie cu vârsta. Pierdem enzima NMN. Dar dacă putem ocoli acest proces prin adăugarea NMN, putem face din nou energie. Aceste rezultate oferă o bază foarte importantă studiilor umane“, spune Imai.

Speranţa este că studiile la om vor adăuga informaţii şi mai mult despre cum să păstreze celulele tinere şi poate să oprească sau cel puţin să stopeze bolile care în mod obişnuit se strecoară în timp ce celulele îmbătrânesc şi îşi pierd funcţia.

Citit 2706 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2017 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.