Campanie de informare în privinţa infecţiei cu HIV

Campanie de informare în privinţa infecţiei cu HIV
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În fiecare an, începând cu 1988, pe data de 1 decembrie este marcată Ziua mondială de combatere a SIDA. Evenimentul este dedicat creşterii gradului de conştientizare cu privire la această boală, cauzată de răspândirea infecţiei cu HIV. În acest an, la Galaţi, ziua este marcată printr-o serie de acţiuni de informare.

Campania Agenţiei Naţiunilor Unite pentru SIDA (UNAIDS) pune accent pe dreptul la sănătate pe care îl au persoanele care trăiesc cu HIV, sub sloganul My Health, My Right” (Sănătatea mea, dreptul meu). Concret, persoanele care trăiesc cu HIV au dreptul la fel ca oricine altcineva la programe de prevenire şi de tratament, precum şi dreptul de a decide cu privire la sănătatea proprie.

Campania Asociaţiei Pacienţilor din Galaţi se desfăşoară cu sprijinul Federaţiei UNOPA, sub sloganul: „InspiRed - Inspiră-i pe cei din jurul tău la deschidere, înţelegere, solidaritate! - O campanie despre oameni cu şi fără HIV!”. Campania îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi că au dreptul la o viaţă normală, la sănătate, la educaţie. Populaţia este invitată astfel la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă.

Mesaje informative şi de sprijin

Activităţile organizate în judeţul Galaţi cuprind mai multe informări în şcolile din judeţ, cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor. De asemenea, va fi organizată o campanie de informare stradală care constă în distribuirea de materiale informative pe tematica HIV, invitaţie la testare şi mesaje de prevenire. Mesajele de sprijin din partea liceenilor din Galaţi vor fi afişate în cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, miercuri, 29 noiembrie. Nu în ultimul rând, 40 de postere informative vor fi lipite în mijloacele de transport în comun, campanie organizată cu sprijinul Transurb, al Primăriei Galaţi şi în colaborare cu Asociaţia Semper Musica - filiala Tecuci.

Conform datelor furnizate de Compartimentul de Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", în România trăiau, la 30 iunie 2017, un număr de 14.655 persoane infectate cu HIV, în primele şase luni ale anului fiind diagnosticate cu HIV/SIDA un număr de 303 de persoane.

Citit 2115 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.