Pene de curent la foc automat, în Sat Costi
Foto: Marian Calestru

Pene de curent la foc automat, în Sat Costi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La doi pași de Galați, Sat Costi, localitate care aparține de comuna Vânători, pare un loc uitat de lume. Cel puțin asta e părerea unor locuitori de pe străzile Brândușei și Forturilor, care spun că lumina se întrerupe și de câte șase ori pe seară. Reprezentanții SDEE Muntenia Nord spun că situația este cunoscută și că s-a decis redistribuirea utilizatorilor pe faze, precum și înlocuirea unor echipamente.

Mircea Ciobanu, Ioan Mănăilă și Radu Bobe sunt cei trei localnici din Sat Costi cu care am stat de vorbă. Ei spun că penele de curent numeroase nu sunt de ieri, de azi, ci de mai mulți ani, iar întreruperile se produc mai ales în sezonul rece. ”Vara n-avem apă, iarna n-avem curent. Vecinului i-a stricat televizorul, a venit curentul în șuturi”, spune Ioan Mănăilă. ”De vreo două săptămâni, avem în medie câte 6 întreruperi de curent electric în fiecare seară. Am vorbit cu directorul de rețele exterioare, care mi-a zis «Da, știu, dar când politicul nu ascultă de tehnic, așa se întâmplă. S-a extins satul, n-avem investiții, n-avem transformatoare». Probabil încearcă să ne mute pe altă rețea, dar nu rezolvă nimic. Nu-i primul an în care pe perioada rece se întâmplă așa. Toată strada Brândușei și strada Forturilor sunt afectate de aceste întreruperi, asta știu eu. Ne omoară. Întreruperi de jumătate de oră, vine 20 de minute, iar se întrerupe și tot așa. Dacă a apucat unul din familie să facă duș, al doilea nu mai apucă”, spune Mircea Ciobanu.

Problema nu este numai de lumină, ci și de căldură. ”Centralele funcționează cu curent. Când începe să se încălzească puțin în casă, s-a luat iar curentul. Cuiva era să-i ia foc centrala, că băgaseră lemne și tocmai atunci s-a oprit curentul”, au mai spus cei trei.

Contactat de ”Viața liberă”, Biroul de presă al SDEE Muntenia Nord ne-a transmis următoarele: ”În zona menționată au avut loc întreruperi accidentale în distribuția de energie electrică în zilele cu temperaturi scăzute și vreme nefavorabilă – vânt puternic și depuneri masive de chiciură. În zonă au fost efectuate verificări în instalațiile electrice aparținând sucursalei Galați. Astfel, s-au realizat lucrări de redistribuire a utilizatorilor pe faze, în vederea echilibrării sarcinilor de consum în linia electrică aeriană de joasă tensiune și s-a hotărât înlocuirea unor echipamente, inclusiv a transformatorului din zonă”.

Citit 16586 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 03:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.