11 milioane de lei prin programul "Anghel Saligny" pentru comuna Barcea

11 milioane de lei prin programul "Anghel Saligny" pentru comuna Barcea
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat, în această săptămână, contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" a proiectului pentru modernizarea drumurilor locale din comuna Barcea, județul Galați, în valoare totală de 11.000.000 de lei.
La semnarea contractului au participat Constantin Zamfir, primarul liberal al comunei Barcea, președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, și senatorul PNL, George Scarlat. 
Potrivit președintelui PNL Galați, acest proiect reprezintă „o veste bună pentru dezvoltarea comunei, pentru îmbunătățirea infrastructurii și pentru asigurarea unor condiții de viață bune pentru locuitori".
De asemenea, ministrul Adrian Veștea a precizat că „în prezent, 57% din drumurile județene și 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, 70% din localități nu sunt racordate la rețeaua de distribuție de gaze, 29% din localități nu dispun de rețea de apă, iar 57% - de rețea de canalizare, în condițiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din școlile din mediul rural. În aceste condiții, prioritatea mea ca ministru este asigurarea accesului cetățenilor la servicii publice de bază  și bunăstarea tuturor comunităților locale, iar fondurile alocate prin Programul <<Anghel Saligny>> vin în sprijinul dumneavoastră pentru a rezolva problemele de infrastructură pe care le aveți în localitățile pe care le conduceți".
(P)
Citit 6984 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2023 04:40