Umbrăreștiul are una dintre cele mai scumpe săli de sport din județ

Umbrăreștiul are una dintre cele mai scumpe săli de sport din județ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vineri, 9 februarie, la Primăria Umbrărești s-a semnat procesul-verbal de recepționare a sălii de sport şcolare cu 102 locuri. Proiectul, în valoare de 12,5 milioane de lei, a fost început în legislatura trecută, în 2019, de primarul de atunci, fiind finanțat prin Compania Naţională de Investiții (CNI).   

CNI a preluat terenul de 12 ari, dezmembrat din terenul școlii comunale, a organizat licitația, a demarat construcția, iar acum primăria din localitate a recepționat lucrarea. Se continuă cu pregătirea actelor pentru obținerea documentației tehnice de funcționare.  Proiectul este unul tip, al CNI, încadrat la costuri actuale de 14 milioane de lei, conform ofertei, și negociate diferit în țară, în funcție de particularitățile amplasamentului și anul realizării, la prețuri care pleacă de la 6,6 milioane lei, în anul 2021.

În acest moment, potrivit primarului Ionel Stratulat, la Umbrărești sunt în diferite faze de execuție, prin PNRR, o pistă pentru bicicliști, cu două stații electrice de încărcare, în valoare de 3,5 milioane lei, reabilitarea școlii din Condrea (prin coparticipare), dotarea cu mobilier școlar a tuturor școlilor și grădinițelor din comună, proiect în valoare de 18 milioane de lei, modernizare și asfaltare a 17 km de străzi, racordare la rețeaua de gaze și proiectul de cadastrare.

Acest ultim proiect, spune primarul comunei Ionel Stratulat, corectează o situație prin care România a pierdut foarte mulți bani după aderarea la UE. Suprafețele pentru care se cerea subvenționare au fost declarate, în absența unei complete evidențe cadastrale naționale, la valori mult mai mici decât cele din realitate. Cadastrările descoperă acum că suprafețele sunt notabil mai mari, dar valoarea subvenționării nu mai poate fi modificată. România a primit, astfel, mai puține subvenții decât multe țări cu evidențe cadastrale exacte, din fostul bloc sovietic.

Citit 2459 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 19:40

3 comentarii

  • postat de Cristi
    Vineri, 16 Februarie 2024 06:50
    5.13.223.***
    Alta facilitate care va sta cu lacatul pus?
    0
    10
  • postat de Von Bergovicz
    Joi, 15 Februarie 2024 19:51
    95.76.36.***
    In ritmul in care se pleaca definitiv "la loc cu verdeata"in Galati, in maxim 10 ani, PSD-ul nici nu va mai avea ce sa conduca la Galati. Nici nu se va mai merita sa fii primar in Galati ca nu vei mai avea pe cine sa birjaresti. Vreti adevarul: intrebati "pa la judetean", cioclii si popii ...
    7
    20
  • postat de Ghe
    Joi, 15 Februarie 2024 19:14
    5.13.212.***
    Cu banii ăștia făcea 2 blocuri turn:)).. Atât s-a putut!
    3
    23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.