Parc de 2.000 mp pentru locuitorii Șiviței

Parc de 2.000 mp pentru locuitorii Șiviței
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Șivița s-a făcut recepția finală a lucrărilor de amenajare a unui parc ce va servi ca prim spațiu de recreere al satului. Proiectul, în valoare de 1,35 milioane de lei, imprimă obiectivului un specific pescăresc, fiind finanțat prin fonduri europene, prin Programul pentru Acvacultură și Pescuit, POPAM 2014-2020.

„Am construit un parc, două foișoare, grătare, un iaz, alei pietonale, piste de biciclete și un loc de joacă pentru copii, pe locul unui teren de sport dezafectat de 2.000 mp aflat în proprietatea comunei. În primăvara aceasta urmează să-l dăm în folosință, după inspecția finanțatorului și recuperarea ultimei tranșe de bani pentru amenajare. Noi achităm facturile și ulterior primăria își recuperează investiția, așa funcționează sistemul. Dar acesta este doar unul dintre cele mai mici proiecte pe care comuna le are în execuție”, ne explică primarul comunei Tulucești, Petrică Bratu.   

POPAM are ca strategie promovarea creșterii economice, a diversificării, a incluziunii sociale precum și crearea de locuri de muncă în zona comunităților de pescuit și acvacultură  din zona pescărească Prut-Dunăre-Galați. În acest sens, s-au mai desfășurat 36 de proiecte de protejare a mediului, implementare de tehnologii cu valori nerambursabile, în total de 4,3 milioane de euro în beneficiul a 20 de entități publice și 16 private. 

Citit 805 ori Ultima modificare Duminică, 25 Februarie 2024 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.