Masă caldă pentru 530 de copii din Barcea

Masă caldă pentru 530 de copii din Barcea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproape 1,3 milioane lei au ajuns la Barcea prin Programul Naţional guvernamental ”Masă sănătoasă”. Cei 530 de copii din cele trei școli și două grădinițe ale comunei vor avea parte, în mod cert, de o masă sănătoasă pe zi, până la mijlocul anului viitor, socotind în baza calendarului școlar.

Suma alocată trebuie inclusă în buget prin rectificare, urmează licitația, dar până la sfârşitul lunii martie se speră ca masa să înceapă să fie servită copiilor.

Instituțiile de învățământ beneficiare sunt următoarele: Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 şi Grădinița Nr. 2 din Barcea, Școala Gimnazială Nr. 4 şi Grădinița Nr. 4 din satul Podoleni.

Meniul este propus de Institutul Național de Sănătate Publică și cuprinde feluri precum: legume cu piept de pui la grătar, sufleu de broccoli cu brânză, mâncare de varză cu friptură la cuptor, macaroane cu brânză, quinoa cu legume, sandvici cu unt, șuncă, cașcaval și legume etc. Scopul acestui program guvernamental este reducerea abandonului școlar. Localităţile Barcea (peste 4.500 de locuitori) și Podoleni (peste 1.500 locuitori) figurează în lista localităților rurale cu zone marginalizate, printre comunele cu peste 20 la sută populație romă.

Hotărârea de Guvern din 28 februarie 2024 alocă 1,02 miliarde de lei primăriilor din țară pentru Programul ”Masă sănătoasă”.

Citit 1516 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.