Mult așteptata rețea de apă de la Rediu devine realitate

Mult așteptata rețea de apă de la Rediu devine realitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiectul comunei Rediu de înființare a unei rețele de alimentare cu apă potabilă a fost scos la licitaţie. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". Investiţia guvernamentală se ridică la peste 15,5 milioane de lei, contribuția bugetului local fiind de 535.000 de lei.

Proiectul va fi derulat în intravilanul și extravilanul localităților Rediu și Plevna.

Un alt proiect, care vizează reţeaua de canalizare, în valoare de 25 milioane de lei, finanțat tot prin Programul "Anghel Saligny", va fi implementat în aceeași perioadă, iar prioritate va avea instalarea sistemelor de canalizare, urmând ca lucrările la rețeaua de apă să înceapă după finalizarea celor de canalizare, ne-a spus primarul Dorin Buruiană.

Proiectul presupune realizarea rețelei de distribuție, conducte de aducțiune, branșamente pentru gospodării, instituții publice și agenți economici, puțuri forate de mare adâncime pentru asigurarea sursei de apă, grupuri de pompare, rezervoare pentru înmagazinarea apei, gospodărie de apă cu stație de tratare, inclusiv clorinare.

Rețeaua a fost proiectată pentru a permite branșarea întregii comune şi a fost dimensionată pentru a asigura debitul optim inclusiv în perioadele secetoase.

Citit 1897 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2024 13:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro