Summit al miniștrilor agriculturii din UE și statele membre ale Parteneriatului Estic, în premieră la Chișinău

Summit al miniștrilor agriculturii din UE și statele membre ale Parteneriatului Estic, în premieră la Chișinău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un summit al miniștrilor agriculturii din UE și din statele membre ale Parteneriatului Estic va avea loc, în premieră, la Chișinău la 23 ianuarie 2014, a anunțat ministrul moldovean al agriculturii și industriei alimentare Vasile Bumacov.

Referindu-se la apropiatul summit european de la Vilnius, unde Chișinăul ar urma să parafeze Acordul de asociere la UE, Bumacov a subliniat că acest pas va aduce agriculturii Republicii Moldova beneficii considerabile.

''Ne dorim un mare succes la summitul de la Vilnius și țin să menționez că, în cadrul summitului miniștrilor agriculturii din UE și din Parteneriatul (Estic), vom definitiva un proiect cu fondurile ENPARD. Noi suntem pregătiți și vom putea spori asistența financiară în spațiul rural', a declarat Bumacov, citat de politik.md.

Programul ENPARD va permite producătorilor agricoli din Republica Moldova să acceseze fonduri europene, având drept scop modernizarea agriculturii și a zonelor rurale, notează portalul menționat.

Parteneriatul Estic a fost lansat în 2009 în vederea apropierii de Uniunea Europeană a unor state din fostul bloc sovietic, iar țările participante la acest program sunt Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia și Azerbaidjan.

Citit 1403 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.