ATRACŢII TURISTICE în judeţul Galaţi. Biserica din lemn de la Cerţeşti şi Mănăstirea de la Cârlomăneşti (FOTO)
Foto: Foto Marius Negri

ATRACŢII TURISTICE în judeţul Galaţi. Biserica din lemn de la Cerţeşti şi Mănăstirea de la Cârlomăneşti (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Singura biserică din lemn, funcţională, din judeţul Galaţi, poate fi vizitată în satul Cerţeşti. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită în anul 1776 şi este situată chiar în cimitirul din localitate. Construcţia mică, monocelulară, pe tip de plan bazilical şi lipsită de turlă este declarată monument istoric.

Tot în comuna Cerţeşti, dar în satul Cârlomăneşti, se află Mănăstirea "Sfinţii Martiri Brâncoveni", unde veţi descoperi un peisaj de poveste. Lăcaşul de cult datează din vremea lui Ştefan cel Mare, iar în curtea mănăstirii, aflată într-o vale, dar protejată de dealuri şi pădure, veţi putea descoperi o veche chilie, săpată în pământ.

Citit 9277 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2015 20:34

1 comentariu

 • postat de Un cetatean
  Joi, 29 Octombrie 2015 07:42
  5.13.210.***
  Singura biserica din lemn functionala sunt de fapt mai multe... Sf. Atanasie Patelarie di Galati, bisericile din lemn de la Carapcesti, Jorasti, Vlascuta, Shitul Sf. Rafail de la Bursucani....si poate mai sunt dar nu le stiu eu.
  Putina documentare nu strica. Aveti cititori putin mai culti ca dvs. Plus ca o biserica poate fi " Sfintita" sau sa aiba binecuvantare pt slujire, e impropriu spus " functionala". Ratiunea unui jurnalist poate fi functionala....sau nu. Ca in cazul jurnalistei care l-a intrebat pe fostul lider al studentilor Marian Munteanu daca a participat la Revolutie....
  3
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.