PARCUL dintr-o comună gălățeană, motiv de nemulţumire pentru săteni
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

PARCUL dintr-o comună gălățeană, motiv de nemulţumire pentru săteni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Construit pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate, parcul situat între localităţile Fântânele şi Scânteieşti este mereu gol. Imaginaţia autorităţilor locale nu se opreşte, însă, aici. Primarul îşi doreşte să dezvolte zona.

De parcul construit între Scânteieşti şi Fântânele ştim din anul 2011. Acesta a fost realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi a costat 100.000 de euro. „În ciuda oamenilor neîncrezători, noi ne dorim să reuşim să dezvoltăm aici o zonă culturală. Urmează să achiziţionăm şi o scenă, pentru a organiza cât mai multe evenimente culturale, mai ales că accesul oamenilor din mediul rural este foarte restrâns în acest segment”, ne-a explicat edilul.

Cu toate acestea, sătenii spun că singurul lucru care ne demonstrează că acolo este un parc sunt băncile, gardul şi toaletele publice. În schimb, un loc de joacă pentru cei mici lipseşte cu desăvârşire.

Concurs de idei pentru dezvoltarea parcului

Chiar dacă parcul e amplasat în pustietate, primarul Bute nu se lasă şi şi-a propus încă din anii trecuţi să organizeze un concurs de idei pentru dezvoltarea zonei dintre localităţi, care ar include şi parcul. "Vrem să dezvoltăm zona din punct de vedere cultural, turistic şi, probabil, sportiv. Aşteptăm idei. Au venit mai mulţi arhitecţi în zonă, au văzut, probabil că până în toamnă se va finaliza şi concursul şi va fi viabil pentru anul viitor”, ne-a explicat primarul.

Cel care va veni cu ideea cea mai bună va câştiga 20.000 de lei, dar oricum zona nu va fi modernizată doar după ideile celui mai bun proiect. O condiţie este ca toţi cei care participă să renunţe la dreptul de proprietate asupra ideilor.

„Vom lua idei de la cei care vor ieşi pe locul al doilea, dar şi de la cei de pe al treilea. Apoi vom gândi un plan şi vom supune Consiliului toate ideile”, a concluzionat edilul.

Citit 6246 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.