Iniţiativă a comunităţii adventiştilor. "Speranţa" Iveştiul va avea un centru de sănătate şi medicină alternativă
Foto: O clinică la dispoziţia întregii comunităţi din Iveşti | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Iniţiativă a comunităţii adventiştilor. "Speranţa" Iveştiul va avea un centru de sănătate şi medicină alternativă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Din primăvara anului viitor, Iveştiul se va putea mândri cu o clinică de sănătate şi medicină alternativă, construită de Asociaţa "Speranţa" a comunităţii adventiste din comună.

Construcţia centrului medical din Iveşti a început acum opt ani, dar criza financiară şi alte obstacole au întârziat continuarea lucrărilor. Se pare că situaţia s-a îmbunătăţit, astfel că fondatorul Asociaţiei „Speranţa” din Iveşti, Marin Iordache, crede că centrul va putea fi inaugurat peste cel mult un an.

„Este un centru de sănătate adresat întregii comunităţi din Iveşti, dar şi celor din alte localităţi care vor dori să beneficieze de serviciile pe care le vom pune la dispoziţie. Se va face aici medicină preventivă, dar vom oferi şi tratamente naturiste, servicii de hidromasaj, exerciţii fizice şi de recuperare în apă şi multe altele. Vrem să promovăm un stil de viaţă sănătos şi să ajutăm oamenii cu tratamente simple şi eficiente. De opt ani lucrăm la centru şi sperăm să-l deschidem în primăvara anului viitor. Este un termen mai strâns, care ne mobilizează foarte mult, dar ne dorim să-l respectăm. Serviciile din cadrul centrului vor fi oferite pe perioade scurte de timp, pe serii de câteva zile. Vom avea medici, asistenţi, tot personalul necesar bunei funcţionări a centrului. Centrul va putea primi maximum 50 de persoane, în cele 25 de camere ale sale”, ne-a spus Marin Iordache.

În prezent, construcţia este gata în proporţie de două treimi. Investiţia a demarat la iniţiativa asociaţiei „Speranţa” a comunităţii adventiste, dar contribuţii substanţiale au venit şi din partea altor persoane sau organizaţii, neadventiste.

În comuna Ivești convieţuiesc membri a trei culte diferite. „Respect la fel de mult şi biserica ortodoxă, şi pe cea adventă, şi pe cea penticostală, care sunt aici, în Iveşti, pentru că sunt libere, sunt admise de lege şi toţi sunt cetăţeni ai comunei. Şi chiar particip la întâlnirile tuturor. Penticostalii au în jur de 350 de membri, dar romi, adventiştii de ziua a şaptea au tot în jur de 300, alături de ei fiind şi ostaşii, cei din Oastea Domnului, care sunt pe lângă Biserica Ortodoxă”, a completat primarul Cornel Hamza.

Citit 19840 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.