Cum să congelezi pâinea ca să rămână proaspătă până la şase luni

Cum să congelezi pâinea ca să rămână proaspătă până la şase luni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Se întâmplă des să vă rămână pâine pe care apoi să o aruncaţi? Puteţi să scăpaţi de această problemă, congelând pâinea rămasă. Dacă veţi face lucrurile cum trebuie, când veţi scoate pâinea de la congelator, va avea o textură plăcută şi o veţi putea mânca.

În primul rând, nu trebuie să aşteptaţi ca pâinea să se întărească. Trebuie pusă la congelator la maximum 24 de are după ce aţi cumpărat-o. Dacă ajunge să devină tare, atunci o puteţi face crutoane, budincă de pâine sau pesmet.

Pâinea se pune la congelator feliată. Puneţi-o pe o hârtie pergament şi puneţi-o la îngheţat fără să o acoperiţi cu ceva. După aceea, transferaţi feliile într-o pungă, eliminând cât mai mult aer posibil. Cel mai bine ar fi să o vidaţi. În acest fel, o puteţi păstra chiar şi şase luni, dacă nu chiar mai mult.

Când vreţi să scoateţi pâinea, este suficient să o lăsaţi la temperatura camerei sau să o puneţi în prăjitor. Va avea textura pâinii proaspete în proporţie de 95 la sută, aflăm de pe gustarte.ro.

Citit 3559 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.