Cum vă puteţi proteja patrupedul de căpuşe

Cum vă puteţi proteja patrupedul de căpuşe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Din păcate, ca şi în vara trecută, iarba a crescut din belşug în oraş, iar mediul este mai mult decât prielnic pentru dezvoltarea căpuşelor. Iată de ce vom încerca să vă explicăm cum aţi putea să vă protejaţi câinele de acest parazit.

Deparazitarea externă

Medicii veterinari recomandă ca, indiferent de anotimp, animalul de companie să fie deparazitat extern şi intern, în mod regulat. Desigur, periodicitatea deparazitării o stabileşte medicul, în funcţie de starea de sănătate şi de vârsta patrupedului. La fel, deparazitarea nu se face după informaţiile găsite pe internet ori după cum credeţi dumneavoastră că ar fi bine. Cel mai indicat este să cereţi părerea medicului veterinar. Numai specialistul vă poate spune care ar fi cel mai bun produs de deparazitare pentru animalul dumneavoastră, în funcţie de mărime şi de greutate, dar şi la ce perioadă de timp trebuie făcut rapelul.

Este adevărat, soluţiile cele mai eficiente în privinţa căpuşelor nu sunt deloc foarte ieftine, ba dimpotrivă! Astfel că deparazitarea unui câine ajunge să coste peste 50 de lei! Un efort financiar pe care nu toţi stăpânii de câini şi-l pot permite! Iar câinele trebuie protejat nu doar de căpuşe, ci şi de purici, păduchi malofagi, râie auriculară şi de alţi paraziţi! Deci lucrurile se complică. Desigur, puteţi apela şi la variante mai ieftine de deparazitare, dar nu atât de eficace în ceea ce priveşte atacul căpuşelor.

Controlaţi câinele!

Dacă nu vă permiteţi cheltuieli mari pe substanţele de deparazitare, atunci va trebui să acordaţi mai multă atenţie patrupedului. Dacă în cazul nostru, al oamenilor, e mai uşor de identificat o muşcătură de căpuşă, blana bogată a câinilor face mai dificilă observarea. Tocmai de aceea, este recomandat ca la întoarcerea de la plimbare, să verificaţi cu atenţie pielea şi blana animalului. Zonele expuse sunt cele intens vascularizate - urechile şi picioarele.

Vom continua acest subiect şi săptămâna viitoare.

Citit 3777 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2018 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.