Cum să vă protejaţi câinele de efectele negative ale zăpezii

Cum să vă protejaţi câinele de efectele negative ale zăpezii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor noştri necuvântători în această perioadă rece şi înzăpezită. Mai ales că majoritatea câinilor se bucură de plimbările şi joaca în omăt. Numai că blăniţa şi lăbuţele lor au nevoie de îngrijire specială.

Ştiţi deja cum trebuie aleasă haina potrivită pentru câine, desigur, dacă acesta o acceptă: măsurând animalul de la baza gâtului la baza cozii. Dacă nu acceptă hăinuţa, atunci cu siguranţă, după minute bune de joacă în zăpadă, pe blana patrupedului se formează "bulgări" mai mari sau mai mici care pot deveni incomozi. Fireşte, animalul se va scutura ca să scape de ei. Însă, înainte de a intra în casă, ar fi bine să aveţi la îndemână un prosop cald cu ajutorul căruia să fricţionaţi energic blăniţa. Desigur, dacă nu vreţi ca patrupedul să-şi scuture toată zăpada topită şi apa de pe păr pe covoare şi tapiţerii. Oricum o va face! Pentru uscarea completă a blăniţei, la întoarcerea de la joacă şi plimbare, ţineţi-l la căldură, eventual învelit într-o păturică sau prosop.

Dacă tot vorbim de zăpadă, aveţi grijă ca prietenul dumneavoastră să nu se înfrupte prea mult din ea. Nu de alta, dar i se poate inflama gâtul şi sigur nu vă doriţi asta! În niciun caz nu-i permiteţi să mănânce zăpadă murdară sau să lingă materialul antiderapant împrăştiat pe carosabil şi trotuare!

Protecţie pentru lăbuţe

O atenţie deosebită trebuie să acordaţi lăbuţelor. Alergând pe suprafeţe îngheţate, şi câinele poate aluneca şi se poate accidenta, mai ales dacă nu e foarte tânăr! După minute bune petrecute în zăpadă şi pe gheaţă, pielea lăbuţelor poate fi afectată de iritaţii sau chiar leziuni dureroase! Ideal ar fi ca, la întoarcere, să ungeţi pernuţele lăbuţelor cu vitamina A sau cu o banală cremă de gălbenele. Desigur, există încălţări speciale, dar puţini căţei le acceptă. Pentru a se mai obişnui cu ele, ar fi bine să-i lăsaţi să le poarte în casă. De asemenea, există ceară ori spray care protejează pernuţele câinelui, oferindu-i pielii elasticitate şi împiedicând astfel uscarea şi crăparea. Aceaste produse nu sunt toxice, nu provoacă alergii şi previn inclusiv zgârieturile şi arsurile.

Citit 2230 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.