O provocare pentru fiecare cuplu. Cum îţi menţii vie relaţia după ce apar copiii

O provocare pentru fiecare cuplu. Cum îţi menţii vie relaţia după ce apar copiii

În primul rând, trebuie să îţi asumi următorul adevăr: primele şase luni de după sarcină vor fi nebune
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Este, poate, cel mai greu test pentru proaspeţii părinţi. Înainte, viaţa voastră se scria după regulile cuplului. Acum, toată atenţia, timpul şi emoţiile voastre sunt îndreptate către noul venit în familie, ceea ce poate afecta viața de cuplu. Iată însă cum puteți menţine relaţia la fel de puternică, într-un moment în care vi se schimbă priorităţile.

În primul rând, trebuie să îţi asumi următorul adevăr: primele şase luni de după sarcină vor fi nebune. Din punct de vedere hormonal, tu, ca mamă, eşti extrem de dezechilibrată, iar asta duce la o stare extremă de iritabilitate. În plus, schimbările care vin odată cu bebeluşul fac din căminul tău un loc deloc armonios: lipsa somnului, dezordinea, schimbarea tabieturilor. Nu analiza viaţa ta de cuplu în această perioadă, nu spune lucruri pe care nu le simţi cu adevărat şi, cel mai important, nu lua hotărâri pripite. Ai răbdare, fii conştientă să aceste emoţii vor trece şi că vei deveni, din nou, acea femeie de care s-a îndrăgostit partenerul tău. Un partener care ar trebui să înţeleagă, la rândul lui, acest lucru, scrie clickpentrufemei.ro.

Pasiunea, mutată în timpul zilei

Programarea sexului este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poţi face, ca părinte. Jobul, oboseala şi nopţile nedormite din cauza plânsetelor bebeluşului fac foarte dificilă viaţa voastră sexuală. Una care trebuie să continue, pentru sănătatea vostră psihică. O opţiune comodă pentru proaspeţii părinţi ar fi sexul în timpul zilei. Chiar aşa! Când copilul sau copiii îşi fac somnul de după-amiază, vă rămâne timp pentru intimităţi şi, în plus, aveţi şi mai multă energie pentru asta. Nu uitaţi să încuiaţi uşa de la dormitor, în caz că aveţi copii care au început să meargă.

Lăsaţi-vă timp liber unul altuia

Nu trebuie să gândiţi într-un mod egoist, pe modelul "ori amândoi, ori niciunul"! Viaţa cu copii n-o să vă mai permită să faceţi lucruri relaxante împreună, când şi cum doriţi. O soluţie pentru ca fiecare să aibă momentele lui de relaxare este să faceţi cu schimbul. Într-o zi, te angajezi tu să ai singură grijă de copii, lăsându-i lui timp pentru a ieşi câteva ore cu amicii, cu condiţia ca şi el să facă la fel pentru tine. O activitate individuală care să nu aibă legătură cu viaţa de familie îţi va reaminti că nu eşti doar mamă şi soţie. Eşti un om cu hobby-uri şi cu o viaţă socială sănătoasă. Iar dacă vreo bunică sau vreo prietenă de familie se oferă să stea câteva ore cu copiii, pentru ca voi să ieşiţi puţin din rolul de părinţi, profitaţi din plin.

Nu-l lăsa să uite că eşti atrăgătoare

Odată cu apariţia copiilor, nimeni nu mai are timp pentru cochetărie. Nu trebuie să fie chiar aşa. Nu spune nimeni că trebuie să te îmbraci ca la birou, deşi tu eşti în concediu maternal şi stai toată ziua-n casă. Problema este că partenerul tău nu te-a cunoscut aşa, iar delăsarea din ţinuta ta l-ar face să se îndepărteze de tine. Nu-l lăsa să uite că eşti o femeie atrăgătoare şi încearcă, pe cât posibil, să ieşi din veşnicul trening atunci când el se întoarce acasă, de la birou. Nu uita nici de mersul la salon, când este absolută nevoie, şi de îngrijirea feminină de bază, între reprizele de alăptat.

Citit 9442 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.