Cum să te eliberezi de gelozie
Foto: elle.ro

Cum să te eliberezi de gelozie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oricare ar fi originile sale, de cele mai multe ori gelozia nu are nicio bază reală. Atacurile de gelozie sunt greu de controlat, specialiştii recomandând redirecţionarea gândurilor către lucruri care vă creează entuziasm şi vă reamintesc cultivarea stimei de sine. „Nu este o soluţie permanentă, dar vă poate împiedica să aruncaţi cu pietre după partener atunci când vă confruntaţi cu acest tip de emoţie“, spune psihologul Ayala Pines. 

Terapeuţii folosesc un proces numit „flooding” pentru a trata gelozia. Luaţi-vă o oră pentru a vă gândi la lucrul sau la persoana care vă declanşează gelozia şi evitaţi să vă gândiţi la asta în orice alt moment. Asiguraţi-vă că telefonul este oprit şi nu vă va întrerupe nimeni. Lăsaţi-vă mintea să se „inunde” cu acele sentimente. Procesul este eliberator, iar impulsurile de gelozie vor înceta. 

Cereţi o a doua părere

Înainte de a vă dispreţui partenerului sau de a-i face reproşuri, cereţi o a doua părere cu privire la motivele care v-au creat sentimentul de gelozie. De asemenea, nu încercaţi să ascundeţi emoţiile care vă încearcă. Motivul geloziei va determina, mai târziu sau mai devreme, certuri şi controverse bazate pe frustrarea care nu vă dă pace. O metodă mai bună de a face faţă este să începeţi să vă puneţi diferite întrebări despre situaţia/persoana care v-a declanşat gelozia. Cum arată, în ce context s-au petrecut lucrurile, despre ce vorbesc. S-ar putea să constataţi că motivele care v-au declanşat gelozia nu sunt reale.

Citit 20883 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.