Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

Puţini ştiu cum să se ferească să cumpere miere care nu e tocmai pură. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici eticheta produsului, înainte de a-l achiziţiona. Acolo sunt trecuţi aditivii artificiali şi îndulcitori precum glucoza industrială, melasa sau amidonul. Tot aşa poţi afla dacă mierea provine din agricultura organică sau nu.

Pentru a afla dacă mierea respectivă este organică sau plină de E-uri, procedează astfel: umple un pahar cu apă, ia o linguriţă cu miere şi adaug-o în lichid. Dacă se va dizolva, mierea ta este falsă. Mierea pură, în schimb, va sta la fundul paharului, dizolvându-se mai greu.

Poţi, de asemenea, să introduci o linguriţă în borcanul cu miere. Ridică lingurița şi lasă mierea să curgă. Dacă va curge neîntrerupt este pură, iar dacă va curge sub formă de picături, mierea este falsă.

Citit 1621 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 07:45

1 comentariu

  • postat de GOGU FIROSCOSUL Duminică, 11 Aprilie 2021 13:45 5.13.231.*** Link la comentariu
    0
    8

    Foarte utile astfel de sfaturi,mai ales intr-o lume in care suntem sufocati de produse contrafacute!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro