Unde este permis accesul cu câini de companie

Unde este permis accesul cu câini de companie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos, prezentându-vă informaţii din noul Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galați, recent publicat pe portalul Primăriei municipiului Galaţi. Reamintim că un întreg capitol al acestui regulament este dedicat deţinerii, creşterii şi circulaţiei animalelor de companie. Şi că principala obligaţie care le revine deținătorilor de animale de companie este aceea de a menţine igiena în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi pe căile de acces ale spaţiilor locative în care au acces animalele de companie, în municipiul Galați.

Regulamentul mai impune ca animalele de companie plimbate pe domeniul public să fie purtate în lesă, indiferent de talie sau rasă. „Câinii de talie mare și câinii reglementați de OUG 55/30.04.2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși și agresivi, vor purta obligatoriu și botniță”, se specifică în document.

E deja o chestiune de civilizaţie obligaţia stăpânilor de a deține asupra lor, în timpul plimbării: punga PVC şi mănuşi în vederea colectării dejecţiilor produse de câine. După colectare, punga va fi închisă etanş şi depusă în pubela cea mai apropiată.

În parcurile publice animalele de companie indiferent de talie şi rasă, au acces doar în zonele special amenajate.

„Se interzice intrarea persoanelor, însoţite de câini, în instituțiile publice, magazine, săli de spectacole şi sport, locuri de joacă pentru copii, şcoli şi grădiniţe, chiar dacă aceştia sunt prevăzuţi cu botniţă şi conduşi în lesă. Fac excepţie câinii utilitari, care sunt însoţiţi şi se află în misiune, precum și câinii care au calitatea de însoțitori pentru persoanele cu handicap. Plimbatul câinilor se poate face numai în zonele care nu sunt semnalizate cu indicatoare – accesul animalelor interzis. Administratorul spaţiului public are obligaţia să semnalizeze corespunzător interdicţia”, prevede regulamentul.

Obligaţii pentru agenţii economici

Societățile comerciale au obligația să: permită accesul echipajelor de ecarisaj în incinta unităţii pentru ridicarea câinilor fără stăpân, iar în cazul în care se doreşte adoptarea câinilor respectivi, aceştia pot fi adoptați doar după efectuarea operaţiilor de sterilizare, vaccinare, marcare. De asemenea, trebuie să împrejmuiască corespunzător proprietatea, să nu permită ieşirea patrupedelor pe domeniul public şi să deţină carnete de sănătate pentru toate animalele pe care le au.

Citit 3220 ori Ultima modificare Joi, 05 August 2021 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.