Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în vacanţă cu prietenul necuvântător

Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în vacanţă cu prietenul necuvântător
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile privind îngrijirea şi înţelegerea prietenilor necuvântători. Este încă sezonul vacanţelor şi credem că stăpânii cu mai puţină experienţă ar avea nevoie de nişte sfaturi generale. Şi spunem generale pentru că fiecare patruped este unic, are nevoile lui, capriciile sau obiceiurile lui. Iar o deplasare, mai ales pe distanţe lungi, presupune un stres atât pentru pisici, cât şi pentru câini.

Ar fi bine să aveţi în vedere faptul că pisicile se vor simţi mai bine în confortul casei, în vreme ce căţeii sunt nerăbdători să-şi însoţească stăpânul. Dacă patrupedul nu poate rămâne acasă şi nici nu vă poate însoţi, o soluţie ar fi cazarea la o pensiune dedicată animalelor de companie, cu toate costurile substanţiale aferente, dar şi cu riscul de a fi contactat de personalul acesteia pentru că patrupedul nu mănâncă sau se comportă nefiresc, simţindu-se abandonat.

Ideal ar fi un control veterinar de rutină înainte de a pleca în vacanţă, pentru a fi siguri că nu veţi avea surprize neplăcute. Asigurați-vă că vaccinarea anuală antirabică, dar și cea polivalentă sunt în termen. Deparazitați intern și extern animalul înainte de călătorie și luați la dumneavoastră carnetul lui de sănătate. Urmaţi întocmai dieta sau medicaţia animalului şi nu îi administraţi vreun sedativ pentru că aşa aţi aflat de pe net că va suporta mai uşor călătoria.

Nu porniți la drum lung cu un animal care este într-o stare proastă sau în convalescență. Anxietatea provocată de mișcare, în timpul transportului, poate înrăutăți starea fizică. Oferiți-i apă câinelui dumneavoastră, iar pe parcursul călătoriei temperatura trebuie să fie constantă, animalul trebuie să fie amplasat într-un loc ferit de soare, care să îi asigure confortul termic necesar.

Dacă nu călătoriți cu autoturismul propriu, informați din start operatorul de transport că dețineți un animal, cu detalii despre greutate, rasă, talie și asigurați-vă că vă este permis accesul în mijlocul de transport cu câinele. Și mai ales ce condiții sunt impuse.

Fireşte, va trebui să alegeţi o cazare în care animalele de companie sunt acceptate, dar n-ar fi rău să luaţi cu dumneavoastră un cearşaf cu care să protejați canapeaua din cameră sau scaunul din tren pe care se va așeza patrupedul. Nu toți turiștii sau călătorii sunt iubitori de animale, și nu toți vor fi încântați să stea pe o suprafață plină de părul lăsat de necuvântător. Nu vă sfătuim să lăsați patrupedul singur în camera în care sunteți cazat, chiar dacă atrageți atenția personalului să nu lase geamul sau ușa deschise. Nu permiteţi ca animalul să fie hrănit de alte persoane și explicați ferm acest fapt.

Respectați întocmai condițiile și obligațiile impuse în locul în care vă veți petrece vacanța.

Citit 2464 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.