Ceaiul de mătase de porumb elimină pietrele la rinichi

Ceaiul de mătase de porumb elimină pietrele la rinichi
Mătasea de porumb poate susține sănătatea rinichilor, prin eliminarea reziduurilor pe cale urinară
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Leacurile pe bază de mătase de porumb sunt utile în ameliorarea mai multor simptome şi afecțiuni, precum cele de natură renală. Fie că vrei să previi sau să tratezi astfel de probleme, ia în calcul această plantă și, bineînțeles, ține cont de indicațiile medicului.

Mătasea de porumb reprezintă acele fibre subțiri, cafenii-gălbui, care învelesc știuletele porumbului. Aceste fibre ajută la polenizarea și creșterea porumbului, dar sunt folosite și ca remediu naturist. Mătasea de porumb are în componenţă antioxidanți responsabili de buna funcționare a organismului, precum: minerale (fier, fosfor, magneziu, zinc), carotenoizi, vitamine (A, B, C, E), uleiuri volatile, saponine, flavonoide, proteine. Ca remediu, mătasea de porumb se utilizează uscată, scrie clicksanatate.ro.

Elimină pietrele la rinichi

Mătasea de porumb poate susține sănătatea rinichilor, prin eliminarea reziduurilor pe cale urinară, având efect diuretic și antiinflamator. Ceaiul de mătase de porumb le poate fi util persoanelor diganosticate cu pietre la rinichi (litiază renală), dar și celor care se confruntă cu microlitiază (nisip la rinichi). Ceaiul se obţine din o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă. Se bea de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, sau în funcție de recomandările medicului.

Combate durerile menstruale

Ceaiul de mătase de porumb este util în reglarea menstruației neregulate și în tratarea simptomelor sindromului premenstrual. În acest caz, se beau două - trei căni de ceai pe zi, timp de o săptămână, înainte de data la care trebuie să apară menstruația. De asemenea, ceaiul este bun și la ușurarea durerilor specifice acestei perioade lunare. Pentru a reduce disconfortul menstrual, bea una - două căni cu ceai, pe zi, atât înainte, cât și în timpul menstruației.

Ceaiul de mătase de porumb este util și pentru îmbunătățirea simptomelor specifice menopauzei.

Reglează nivelul insulinei

Mai multe studii realizate pe animale au demonstrat că mătasea de porumb poate ajuta la reglarea nivelului de insulină. Ceaiul este un bun adjuvant pentru persoanele cu diabet, precum și pentru cele cu un nivel de colesterol peste limite. Se prepară din două linguri de mătase de porumb uscată la 200 de mililitri de apă fiartă. Se lasă la infuzat în jur de 15 minute și se bea neîndulcit.

Ajută și la slăbit

Datorită proprietăților diuretice, mătasea de porumb este excelentă în eliminarea toxinelor din organism, ajută la slăbit, fiind utilă și în combaterea celulitei. Dacă vrei să slăbești, bea câte o cană de ceai din mătase de porumb, într-o cură de zece zile pe lună. Pentru rezultate optime, ideal este să elimini din alimentație zahărul, băuturile carbogazoase, mâncărurile procesate și carbohidrații rafinați. 

Ce alte beneficii mai are

Infuzia de mătase de porumb îmbunătățește activitatea hepatobiliară, în caz de colecistită. În gută şi în umflarea picioarelor cauzată de boli cardiace, se recomandă infuzia din mătase de porumb şi de cozi de cireşe. Ambele plante au acţiune puternic diuretică. Ceaiul se prepară dintr-un amestec în părţi egale din mătase şi cozi de cireşe, o linguriţă de plante la 200 mililitri apă fierbinte, apoi se lasă la infuzat cinci minute. Se recomandă două - trei căni de ceai pe zi. Mătasea de porumb combate retenţia de apă. Sunt necesare două-trei căni de ceai (preparat din două linguriţe cu vârf de mătase de porumb la 250 de mililitri de apă, care se fierbe timp de cinci - șapte minute) pe zi, băute încet, câte o înghiţitură.

Contraindicații

Bea cu atenție ceai de mătase de porumb dacă ai glicemie scăzută, tensiune arterială mică sau un nivel de potasiu sub limite. De asemenea, persoanele care sunt alergice la porumb pot fi alergice și la mătasea de porumb. Femeile însărcinate și cele care alăptează pot bea ceai de mătase de porumb doar la recomandarea medicului.

Citit 3120 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.