Ce se pune când fierbi fasolea ca să nu te balonezi

Ce se pune când fierbi fasolea ca să nu te balonezi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Fasolea face parte din categoria leguminoaselor cu multe beneficii pentru organism, dar care provoacă și balonare. Pentru a evita disconfortul, este bine să lași fasolea peste noapte în apă, ori să torni apă fierbinte peste ea, iar mai apoi, peste o jumătate de oră, se schimbă apa și se pune din nou la foc. Se mai repetă procesul încă o dată. Un alt truc util este să pui bicarbonat de sodiu atunci când fierbi fasolea. În acest fel, amidonul are timp să se dizolve, fiind una dintre substanțele care pot provoca balonare. La fel de bine este să combini fasolea cu alte alimente, chiar legume, pentru că vor ajuta la digestie. Același efect îl are și pătrunjelul proaspăt tocat. Nu doar că va da gust preparatului, dar va reduce senzația de balonare. Și condimentele au un rol esențial, căci pot preveni disconfortul, așa cum este chimionul. Un alt sfat din partea specialiștilor este ca imediat după ce ai consumat o mâncare cu fasole, să bei apă, pentru că în acest fel carbohidrații se pot descompune mult mai ușor, iar balonarea nu mai apare.

Citit 48390 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 13:45

1 comentariu

  • postat de Gălățean
    Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 14:13
    89.136.185.***
    Dar vine iarna și, scumpindu-se gazele, beneficiem de gaze naturale mult mai ieftin.
    16
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.