Tratament pentru răceală cu... supă de pui

Tratament pentru răceală cu... supă de pui
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Supa de pui poate fi "leacul" perfect atunci când suntem răciți. Deși este o metodă tradițională, s-a stabilit științific că ea poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator, arată medicul nutriționist Mihaela Bilic.

"Supă de pui… și pentru suflet, și pentru răceală. Există o carte care se numește «Supă de pui pentru suflet». Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de «confort food», ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi.

Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumăm multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii. Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator. În plus, supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute - conține capsaicină, substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația. Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește. Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui.

Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești. Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluște, important este să fie cu steluțe aurii… de grăsime", a explicat Mihaela Bilic.

Citit 1668 ori Ultima modificare Duminică, 24 Decembrie 2023 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.