Ginkgo biloba, în tratarea tulburărilor de memorie

Ginkgo biloba, în tratarea tulburărilor de memorie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe lista de plante pentru memorie se află și ginkgo biloba. Folosit mult timp ca tratament pentru îmbunătățirea performanțelor intelectuale, ginkgo biloba este un remediu utilizat în medicina tradițională chineză în tratarea tulburărilor de memorie la bătrâni, fiind bine cunoscut pentru beneficiile sale, precum îmbunătățirea memoriei, potrivit doc.ro.

Specialiștii spun că extractul de ginkgo biloba ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, stimulând circulația sangvină de la nivelul creierului. Totodată, extractul de ginkgo biloba întărește peretele venos și diminuează sângerările capilare.

Există unele studii care atestă că această plantă poate îmbunătăți funcția cognitivă la persoanele cu boala Alzheimer sau cu deficiență cognitivă ușoară. Mai mult, o cercetare publicată în Journal of Alzheimer’s Disease arată că extractul de ginkgo biloba poate fi util în încetinirea declinului cognitiv la pacienții care prezintă simptome neuropsihiatrice, pe lângă deficiență cognitivă și demență.

Un alt studiu a descoperit că un extract de ginkgo biloba, cunoscut sub numele de EGb 761, este eficient în tratarea bolii Alzheimer. Alte cercetări, publicate în mai multe reviste de specialitate, au concluzionat în mod similar că EGb 761 este sigur de utilizat și este eficient în stabilizarea și, eventual, în îmbunătățirea capacității de memorare și concentrare la pacienții cu demență.

Cercetătorii consideră că extractul de ginkgo biloba îmbunătățește funcția cognitivă, deoarece combate îmbătrânirea vaselor sangvine cerebrale și protejează creierul de leziunile neuronale.

Citit 1804 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.