Cum TRATĂM BOLILE prin eliminarea stresului

Cum TRATĂM BOLILE prin eliminarea stresului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hans Selye, endocrinolog canadian, nu bănuia importanţa pe care o va căpăta în secolul XXI cuvântul „stres”, introdus de el în medicină la mijlocul secolului XX. După cei mai mulţi cercetători, se consideră că toate problemele de sănătate apar din cauza stresului. Aşa că, gestionând stresul, avem posibilitatea să prevenim, să vindecăm, sau să ameliorăm cele mai multe boli.

Ce este stresul

Stresul trebuie înţeles ca o agresiune sau o stare de tensiune psihică provocată de stimulii din mediul extern ori intern, faţă de care organismul se apără prin reacţii de adaptare. Organismul dispune, însă, de o capacitate limitată de adaptare.

Cauzele stresului sunt multiple: mediul în care trăim (poluarea aerului, a apei, a hranei), factorii psihici, convingerile greşite despre noi (sunt prost, sunt urât) sau despre alţi oameni, influenţa gândurilor, sentimentelor sau a acţiunilor noastre.

Dacă stresul e de circumstanţă, înseamnă că e trecător şi nu lasă urme. Stresul situaţional, persistent, la început perturbă funcţional organele, ceea ce se traduce prin variabilitatea pulsului, a tensiunii arteriale, pot apărea modificări metabolice (creşte glicemia, colesterolul). Dar, atenţie! Stresul de lungă durată, din stres funcţional al organelor devine stres celular, influenţând ADN-ul. Apare astfel „preaplinul paharului de stres” care dă pe dinafară, ceea ce se traduce prin diferite simptome sau boli (reflux esofagian, colon iritabil, oboseală cronică, dureri cu diferite localizări specifice), dar şi boli foarte grave (cancer, accident vascular cerebral, boli mintale etc).

Pornind de la principiul că medicina este viaţă, medicul păcăleşte determinismul vieţii şi declanşează reînflorirea, el alungă răul şi pune în locul lui binele (Hegel). Stresul fiind o problemă de energie, se înţelege că definiţia sănătăţii pe cele trei planuri (fizic, psihic şi social) va fi reevaluată. Schimbarea constă în acordarea atenţiei pentru modificarea frecvenţelor energetice distructive şi înlocuirea acestora cu frecvenţe proprii unui organism sănătos. Astfel apare energia vindecătoare, eliberatoare, se instaurează bunăstarea interioară pe fondul bucuriei de a trăi şi al evoluţiei personale. Pentru aceasta, omul trebuie să identifice cauzele stresante şi să le conştientizeze.

Cum putem să ne destresăm

Urmează folosirea unor metode de dezactivare a stresului, drenarea efectelor perturbatoare, utilizându-se diferite metode în funcţie de cauze: metode de relaxare, meditaţie, sport, schimbarea comportamentală, creativitate, muzică, dans, folosirea rolului terapeutic al râsului etc. Putem deveni cultivatorii sentimentelor pozitive pe terenul eliberat de emoţiile negative, deschizând poarta spre energia eliberatoare, care poate duce şi la vindecarea unor boli genetice. Iar celulele aflate într-un modul de vindecare sunt imune la boală. Pe acest modul contăm pentru a preveni bolile secolului XXI.

AFLĂ cum îţi poţi schimba medicul de familie

Citit 4152 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.