Top 6 lucruri pe care să le știi despre hrana umedă pentru pisici

Top 6 lucruri pe care să le știi despre hrana umedă pentru pisici
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De fiecare dată când te întorci acasă te întâmpină încă de la ușă 2 ochi mari și un Miau care îți topește inima? Să ai o pisică reprezintă o mare bucurie, însă și o responsabilitate totodată.

Nu este suficient să te bucuri de compania felinei, ci trebuie să îi oferi toate cele necesare pentru ca animalul să aibă o viață sănătoasă și fericită. De exemplu, află cele mai importante 6 lucruri pe care să le cunoști despre hrana umeda pisici!

Un conținut ridicat de proteine se regăsește în hrana umedă pisici

În comparație cu bobițele uscate, hrana umedă pentru pisici are un aport mai ridicat de proteine. Conservele și plicurile sunt realizate pe bază de pește, pui ori vită, iar în componența lor mai au și vitamine și minerale, care provin din legume atent alese. Acesta este unul dintre motivele pentru care felina ta va prefera întotdeauna hrana umedă, în detrimentul celei uscate.

Felina ta se bucură de o hidratare excelentă

Dacă la un moment dat observi că pisica ta nu bea suficientă apă în mod regulat, nu-ți face probleme. Hrana umedă este suficient de hidratantă pentru a-i asigura aportul de apă. Treptat, poți începe să-i combini felinei hrana umedă cu cea uscată, iar astfel o inveți să bea și câte puțină apă în fiecare zi. La început, însă, plicurile și conservele îți sunt de mare ajutor.

Hrana umedă, bogată în taurină

Un alt aspect important, pe care e bine să-l cunoști despre hrana umedă e acela că ea conține un aport mare de taurină. Este vorba despre un ingredient care contribuie în mod favorabil la îmbunătățirea activității inimii pisicii, dar și la îmbunătățirea vederii pe termen lung.

O aromă extrem de apetisantă pentru felina ta

Din punct de vedere al aromei, hrana umedă este întotdeauna pe placul pisicii tale! Felina nu va refuza niciodată un plic sau o conservă, însă este recomandat să ai grijă la cantitatea pe care i-o oferi. Dacă nu ții cont de vârsta animalului și de greutatea pe care o are, riști ca în timp, felina să ajungă să se confrunte cu obezitatea. Așadar, dozează foarte bine hrana umedă și asigură-te că o alternezi întotdeauna cu bobițele uscate.

Hrană umedă gastro

Pe piață ai la dispoziție inclusiv conserve gastro, pe care le poți utiliza atunci când pisica ta se confruntă cu probleme la nivelul sistemului digestiv. Hrana umedă specială îți poate fi recomandată de către un medic veterinar sau o poți alege în baza simptomelor pe care le prezintă felina. Și în acest caz trebuie să ai grijă la dozarea gramajului, pentru a fi sigur că îi oferi pisicii exact atâta mâncare de care are nevoie organismul său.

Pe lângă hrana de tip gastro, poți investi și în mâncare umedă special realizată pentru pisicile care suferă de diferite alergii. Citește întotdeauna descrierea de pe ambalaj, pentru a fi sigur că iei decizia corectă.

Cum să depozitezi eficient hrana umedă?

În ceea ce privește mâncarea umedă pentru pisica ta, asigură-te că o păstrezi în frigider până i-o oferi felinei. Dacă, de exemplu, ai cumpărat conserve cu un gramaj mai mare, ține cont că acestea trebuie acoperite după deschidere și păstrate la refrigerat. Totodată, e bine să ții cont că o conservă trebuie consumată în cel mult 24 de ore de la deschidere, pentru că ulterior își pierde din proprietăți și începe să dezvolte bacterii.

NovaFood.ro îți pune la dispoziție o gamă extrem de largă de produse de top pentru animalul tău de companie! De la conserve caini, până la hrană umedă de calitate pentru pisici, dar și boabe uscate, toate sunt la numai câteva click-uri distanță de tine.

Date de contact:

Telefon: 0724239215

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(P)

Citit 2527 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.