ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Un categoric ”Nu!”

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Un categoric ”Nu!”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul dedicat comunicării cu animalele de companie, reamintind că primul pas este ca animalul să-şi cunoască numele şi să vină atunci când este chemat. Iar pentru a da curs chemării şi să vină repede, trebuie să fie motivat să o facă, adică să ştie că va primi ceva bun: o recompensă ori măcar o mângâiere. Atenţie, dacă vine cu întârziere, nu-l certaţi pentru că nu veţi obţine decât efectul advers. Specialiştii nu sunt de acord cu ideea ca animăluţele să fie antrenate de către copii, fără supravegherea adulţilor. Motivaţia este aceea că, generoşi din fire, copiii le pot oferi recompense în exces, îngrăşându-le. Fie le vor striga numele cu insistenţă, chiar şi după ce animalul a răspuns, derutându-l.

În niciun caz nu folosiţi numele pisicii sau al căţelului pe un ton iritat, atunci când patrupedul este obraznic, pentru a încerca să opriţi comportamentul nedorit sau când îl certaţi. Animalul îşi va asocia numele cu ceva rău şi fie nu va mai răspunde, fie va fugi! Un „Nu” ferm, categoric, este suficient.

Atenţie, însă, la consecvenţă. Dacă astăzi comportamentul este sancţionat cu „Nu” sau „Nu-i voie!”, iar mâine acelaşi comportament primeşte aprobarea sau amuzamentul stăpânului, nu veţi obţine decât confuzia animalului.

Tocmai de aceea „Nu”-ul trebuie să fie asociat cu ceva greşit sau interzis. Eventual, în cazul pisicilor, negaţia poate fi însoţită şi de acţionarea unui mic pulverizator cu apă ca să priceapă ce înseamnă să dai de belea. În nici un caz nu agresaţi animalul, orice ar fi făcut!

Citit 2564 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 17:22

2 comentarii

 • postat de pixi
  Miercuri, 06 Iulie 2016 14:56
  89.136.235.***
  Pentru toti iubitorii de animale ar trebui un program national prin care sa fiti invatati sa iubiti animalele la dv. acasa, nu pe strada!
  Din pacate cei care arunca mancarea pe geam sau lasa animalele libere pe strada (fara a fi supravegheate) NU SUNT IUBITORI de ANIMALE ci sunt IUBITORI de BANI ai PRIMARIILOR !
  0
  0
  Raportează
 • postat de gheorge
  Miercuri, 22 Iunie 2016 20:28
  69.50.161.***
  ZOOLATRIE!
  In loc de fapte bine-placute... catre cei din jur... ocupatia de strans si carat rahat de animal din apartament...
  De fapt animalul este inrobit de ppsihopati care le batjocoresc oferind "casa si masa" contra libertate... pentru satisfacerea propriului egoism.
  6
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.