Terapia prin LECTURĂ este tot mai recomandată
Foto: Sursa foto: Internet

Terapia prin LECTURĂ este tot mai recomandată
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înainte de a spune că nu aveţi timp, plăcere sau dispoziţie necesară pentru citit, ar trebui să vă gândiţi la beneficiile terapiei prin lectură. Într-o lume în care dispozitivele digitale scurg resursele de timp ale oamenilor, vă puteţi îmbunătăţi puterea de concentrare cu ajutorul cititului.

Ca şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase sau a unui stil de viaţă activ, cititul este o componentă importantă care întăreşte muşchii creierului şi vă poate ajuta să treceţi mai uşor peste stres, îmbunătăţind memoria. 

Te ajută să scapi de stres

Conform unui studiu realizat de Universitatea Sussex,  Anglia, lectura poate reduce nivelul de stres cu 68 la sută. Nivelul de stres şi ritmul cardiac au fost monitorizate în timp ce au fost încercate o varietate de metode de relaxare, cum ar fi ascultarea muzicii, mersul la plimbare, servirea unei ceşti de ceai sau lectura. Cititul a fost cea mai puternică metodă în a ajuta creierul şi corpul să se relaxeze. 

Te face mai empatic

Dacă eşti un cititor pasionat, şansele ca nivelul de empatie să fie unul crescut sunt foarte mari. Universitatea din New York a studiat această idee şi a constatat că poveştile pe care le citim şi personajele la care ne raportăm ne ajută să înţelegem diferite moduri de viaţă. Empatia este considerată a fi una dintre cele mai importante abilităţi pe care părinţii ar trebui să le predea copiilor, astfel încât aceştia să poată înţelege lumea şi oamenii din jurul lor într-un mod pozitiv.

Cititul poate fi folosit ca metodă de terapie

Atunci când citeşti o carte intri în pielea personajului şi tinzi să uiţi de problemele tale sau chiar să găseşti răspunsuri pentru propriile tale nevoi. Cititul poate fi văzut ca o formă de terapie, în conformitate cu Cristel Russell, un cercetător al comportamentului oamenilor. Acesta a observat că oamenii pot trece mai uşor de propriul trecut şi de conflictele nerezolvate prin lectură.

Citit 3480 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.