Şcoala iubitorilor de animale | Mizeria animalului de companie, plătită scump

Şcoala iubitorilor de animale | Mizeria animalului de companie, plătită scump
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Iar îngrijire înseamnă şi curăţenie! Curăţenie de care trebuie să beneficieze nu doar animalul de companie pentru a fi sănătos, ci şi noi, cei care călcăm în urma lui şi nu vrem să-i ocolim dejecţiile, şi nici să i le ducem mai departe, pe tălpi.

108 sancţiuni

Murdar, aşa pare oraşul abia ieşit din iarnă, mai ales după topirea zăpezii. Şi una dintre principalele cauze o reprezintă mizeria câinilor cu şi fără stăpân. E drept, plătim scump pentru curăţenia oraşului, Ecosal are aspiratoarele necesare pentru a curăţa trotuarele, dar asta nu înseamnă că dejecţiile căţelului pe care îl plimbăm trebuie să rămână acolo unde au fost eliminate! Chiar dacă sunt mulţi câini fără stăpân pe străzi, după care n-are cine strânge dejecţiile, dacă suntem stăpâni cu adevărat responsabili, punguţa de colectare şi mănuşile de unică folosinţă n-ar trebui să ne lipsească atunci când scoatem patrupedul la plimbare. Şi asta pentru că, aşa cum am mai spus-o, dacă nu sunt adunate, dejecţiile nu dispar ca prin farmec. Nu sunt spălate de ploile sau ninsorile care vin, aşa cum ni se pare. Ele se transformă, în cele din urmă, într-un praf toxic pe care îl inhalăm!
Şi dacă nici asta nu vă responsabilizează, atunci poate reuşesc amenzile! Poliţia Locală a aplicat, în 2016, nu mai puţin de 108 sancţiuni, în valoare totală de 2.260 de lei, stăpânilor de câini care nu respectau prevederile privind colectarea dejecţiilor animalului de companie. Potrivit deciziei aleşilor locali, sancţiunea variază între 20 şi 100 de lei. Bani cu care i-aţi putea cumpăra ceva util câinelui. Aşa că, dacă îl iubiţi, colectaţi mizeria făcută, pentru că Poliţia Locală şi-a intensificat acţiunile!

Citit 2094 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 19:31

3 comentarii

 • postat de dan
  Miercuri, 15 Martie 2017 13:10
  5.13.240.***
  Si Primaria Galati trebuie amendata pt.mizeria lasata de cainii comunitari.S-a promis ca in 6 luni se vor strange toti cainii de pe strazi!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Misu
  Marți, 14 Martie 2017 06:20
  82.137.12.***
  La câți câini își lasă mizeria sub ochii stăpânilor, numărul și cuantumul amenzilor este cel puțin hazliu. Domnilor polițiști locali ați primit tot ce vă trebuie (mașini, scutere), vă plimbați toată vara cu ele pe faleză, ce vă oprește să aplicați legea? 108 cazuri se adună doar într-un weekend pe faleză. Dezvoltarea conștiinței civice se face cu teamă de sancțiuni. În acest moment rar vezi câte un cetățean, în special de vârsta a treia, să adune mizeria câinelui.
  0
  4
  Raportează
 • postat de antilopa mica
  Miercuri, 08 Martie 2017 12:56
  84.117.43.***
  buna ziua, revenim la vechea problemă a cainilor si pisicilor strazii, care sunt hraniti de asa zisii oameni cu suflet care in loc sa le faca un bine mai tare le fac rau; de ce? pai in primul rand daca fiecare dintre persoanele care hranesc aceste suflete ar pune mana si i ar duce la sterilizat, aceste animalute nu s ar mai inmulti, si nu ar mai fi atat de multe dejectii pe trotuare; dar e mai simplu sa le arunci de la balcon ficatelul crud taiat cubulete, pisicilor din fata blocului, si sa nu aduni mizeria care ramane in urma dupa ce le hranesti, ACESTE ANIMALE NU SUNT STERILIZATE, NU SUNT DEPARAZITATE SI RASPANDESC BOLI FATALE PENTRU COPII DAR SI PT ADULTI, DE EXEMPLU PARVOVIROZA, VIERMII INTESTINALI, RAIE.....asa ca mai bine hai sa disciplinam populatia, sa adunam de pe strazi pentru totdeauna cainii si pisicile si apoi dam amenzi ca nu se strange mizeria cainelui cu stapan;CATE PARCURI ATI FACUT IN GALATI PT COPII????SI CATE ATI FACUT PT A FI PLIMBATI CAINII CU STAPANI;IN TOT GALATIUL EXISTA UN SINGUR ASTFEL DE PARC; ASA CA LUAT MASURI
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.