Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
4 comentarii

În evidenţele oficiale ale Primăriei Galaţi există un număr de o mie de licenţe de taxi. Cu un permis auto, un cazier curat şi un curs profesional, orice persoană poate practica taximetria, fie pe cont propriu, fie ca angajat al unei companii de profil.

Taximetria a devenit o opţiune tot mai des îmbrăţişată de cei care îşi doresc un program cât de cât flexibil, câştiguri uşor peste medie ori care vor o ocupaţie ca să îşi umple timpul la pensie. O mie de gălăţeni au în prezent autorizaţie de taximetrişti. Un lot de 23 de avize a intrat deja recent în procedura de atribuire, doritorii trebuind să-şi depună documentaţia prevăzută de lege pentru obţinerea dreptului de a fi şoferi de taxi cu acte în regulă.

Cei care vor să devină taximetrişti într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat trebuie să depună la dosar o serie de acte, nu înainte însă de a urma un curs de pregătire, în urma căruia să obţină atestatul profesional. Certificatul de atestare profesională se obţine în urma unui examen care constă într-un test-grilă şi care este organizat de Autoritatea Rutieră Româna. Alături de acest document, aplicantul va depune actul de identitate, certificatul de înregistrare la Oficiul Registrul Comerţului, aviz psihologic şi medical, cazierul judiciar, certificatul de înmatriculare auto, cartea de identitate, certificatul de agreare RAR, asigurarea pentru persoane şi bagaje, contractul cu un dispecerat şi declaraţia de instalare a aparatului fiscal.

Aplicanţii trebuie să deţină permis de conducere valabil de cel puţin doi ani şi să aibă vârsta minimă de 21 de ani.

Pentru solicitările depuse de persoanele juridice, dosarul trebuie să cuprindă actul constitutiv, certificatul de înregistrare la ORC, actele de identitate ale asociaţilor, certificatul de pregătire al managerului de transport, contractul de muncă al managerului, avizul medical şi psihologic, cazierul judiciar, certificatul de înmatriculare auto, cartea de identitate, certificatul de agreare RAR, asigurarea de persoane şi bagaje, contractul cu dispeceratul şi declaraţia de instalare a aparatului de taxat. Foarte important în cazul tututor solicitanţilor este să nu fi fost condamnaţi pentru infracţiuni comerciale, crimă, viol sau tâlhărie.

Citit 11350 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2017 14:41

4 comentarii

 • postat de Nikolas Marți, 11 Aprilie 2017 09:24 5.13.165.*** Link la comentariu
  3
  5

  Da da,veniți!sariti! E job- ul perfect!!..puteți câștiga și -1 leu pe ora.5 lei pe ora are de plătit un taximetrist la 8 ore de munca pe taxe,impozite,colaborare,agreare taxi,itp taxi(la 6 luni),rca(dublu ca e taxi)rovignete,colantari,atestat,avize medicale și psihologice,metrologie,piese,spalatorii,etc.La o cursa de 5 lei(jumătate din cursele zilnice sunt de 5 lei) făcută la o ora,scazi gazul și ai realizat -1leu profit.La 8 ore de lucru media nr.de curse este de 15,deci....ori stai 12-14 ore la servici ori acumulezi datorii.Taximetria este singura activitate economică privata,unde statul vine și-ți impune sa-ți vinzi produsul la jumătate de preț fixându-ți el tariful impunând un tarif maximal(neconform cu costurile de producție )și eliberând 1000 de licențe taxi muuuuult peste cererea pieții care duc inevitabil la tarife de dumping și la o calitate foarte slaba a serviciilor. .... Așa ca da....veniți,săriți !!!

  Raportează
 • postat de Geo Vineri, 07 Aprilie 2017 09:38 5.158.190.*** Link la comentariu
  2
  4

  De ce nu se insista pe VIZITA MEDICALA la persoanele peste 65?? M- a dus la gara un nene intr o zi si era sa ma faca zob de 3-4 ori(eu sofer fiind in dreapta lui).Omul s-a scuzat ca nu mai vede bine .....Dar de ce este lasat in trafic? Pe mana cui ne incredintam viata????

  Raportează
 • postat de ... Marți, 04 Aprilie 2017 18:59 82.79.115.*** Link la comentariu
  1
  12

  Au trecut vremurile cand se faceau bani frumosi din taximetrie in RO,acum ramai cu prea putini bani si nu se mai merita...

  Raportează
 • postat de doar bataia mai urmeaza intre taximetristi Marți, 04 Aprilie 2017 18:39 89.136.187.*** Link la comentariu
  1
  6

  ha,ha...... e usor sa devii taximeTRIST. mai greu e sa faci bani acum, cu cele peste 1000 de taxi pe strazi ,multumita primariei galati si firmelor de dispecerat ce se umplu de bani. viitori taximetristi pregatiti-va sa intrati in jungla disperarii de a face fisa zilnica sau ceva banuti peste cheltuieli, in cazul pfa sau .ii. multumim primariei galati si firmelor de dispecerat taxi care au reusit sa puna la pamint si activitatea asta dupa cea a maxi-taxi...... totusi cind considera primaria ca deja e muuuult prea suficient numarul de taxi in galati raportat la banii galatenilor? cind o sa le spuna firmele de dispecerat, prietenii lor?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.