ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum să alegeţi peria potrivită pentru câine sau pisică

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum să alegeţi peria potrivită pentru câine sau pisică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători cu blăniţă. Continuăm subiectul dedicat năpârlirii şi limitării efectelor neplăcute ale părului răspândit peste tot. Puteţi încerca şi cu aspiratorul!

Eficienţa periajului pisicii sau câinelui depinde mult de peria sau pieptenul pe care stăpânul le foloseşte. Peria, mănuşa sau pieptenul trebuie alese în funcţie de lungimea firului de păr. La modul general, pisicile sau câinii cu părul scurt vor avea nevoie doar de o perie simplă, de dimensiuni mici, sau de o mănuşă, iar patrupedele cu părul lung vor avea nevoie de o perie mai mare şi, eventual, de un piepten simplu sau dublu, pentru a li se descurca blana cu mai multă uşurinţă.

Atenţie la modul în care le mânuiţi! Nu apăsaţi prea tare, pentru că vor zgâria pielea animalului! Curăţaţi părul adunat şi, ca să nu zboare prin încăpere, e bine să aveţi la îndemână un bol cu apă, în care să-l puneţi. Medicii veterinari şi comercianţii din pet-shopuri vă pot recomanda un dispozitiv special, numit „Furminator”, cu mâner ergonomic, disponibil în funcţie de lungimea blănii şi de talia animalului, despre care promit că reduce cu până la 90 la sută căderea firului de păr. Într-adevăr, este eficient, dar, folosit un pic prea apăsat, poate fi agresiv cu pielea.

Atenţie mare la nodurile din blană sau la zonele în care părul are nevoie să fie descurcat. S-ar putea ca animalul să nu fie foarte răbdător şi să nu stea până îi descurcaţi părul. În acest caz, puteţi tăia nodul respectiv cu mare grijă, folosind un foarfece.

Atenţie să nu tăiaţi şi pielea, odată cu nodul! Dacă animalul nu se sperie de aspirator, atunci îl puteţi „aspira” puţin, odată cu canapelele, covorul şi celelalte obiecte pe care a lăsat păr. Nu doar părul lipit de covoare, tapiserii şi mai ales pe haine este deranjant! Şi ghemele de păr regurgitate de animalul de companie dau de furcă la curăţenie. Ce puteţi face vă spunem data viitoare.

 

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

 

Citit 3666 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2017 08:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.