ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum ajutaţi pisica să elimine ghemele de păr

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum ajutaţi pisica să elimine ghemele de păr
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători cu blăniţă. Continuăm subiectul dedicat năpârlirii. Nu doar părul răspândit peste tot prin casă este deranjant, ci şi ghemele de păr pe care le elimină pisicile.

Nu e deloc plăcut să calci pe ele, din nebăgare de seamă, ori să le descoperi în pat, şi la fel de neplăcut este să asişti la momentul în care mica felină vomită ghemul de păr. Iată cum o puteţi ajuta.

Cereţi sfatul medicilor veterinari

Potrivit specialiştilor, în cazul pisicilor, toaletarea combinată cu năpârlirea mai mult sau mai puţin permanentă pe toată durata anului contribuie la o ingestie mai mare de păr, care se acumulează în stomac. În mod normal, părul înghiţit trece prin tractul digestiv fără probleme şi este eliminat în scaun. Numai că unele fire rămân în stomac şi pot forma ghemotoace denumite bezoare. Se întâmplă în special la pisicile cu părul lung, cum ar fi persanele.

Bezoarele pot deveni problematice odată cu înaintarea în vârstă a animalului şi se elimină mai greu, pot perturba digestia, provoacă vomă, constipaţie sau diaree. Şi mai grav este când pisica pare că se îneacă, tuşeşte, dar nu elimină ghemul de păr sau, dimpotrivă, când vomită doar mâncare şi/sau apă. Dacă animalul nu mai mănâncă, este letargic, constipat e clar că trebuie să vă adresaţi medicului veterinar. Specialistul vă poate recomanda cel mai potrivit medicament sau un supliment care să ajute pisica să elimine mai uşor ghemele de păr.

De asemenea, există şi tipuri de mâncare care uşurează digestia şi ajută la eliminarea prin scaun a bezoarelor, dar totul este să cereţi sfatul medicului veterinar!

 

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

 

Citit 10611 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.