ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum să aveţi o vacanţă reuşită cu prietenul necuvântător

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum să aveţi o vacanţă reuşită cu prietenul necuvântător
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Chiar dacă vremea s-a mai răcorit, sezonul concediilor încă nu s-a încheiat, mai ales că urmează reduceri substanţiale ale preţurilor pentru sejururile la mare şi la munte. Tocmai de aceea vom continua să vă oferim sfaturi utile pentru o vacanţă reuşită, alături de animalul de companie.

Reamintim că este important să nu plecaţi la drum fără ca prietenul să fi fost deparazitat, vaccinat şi fără să fi beneficiat de un control veterinar de rutină. Câinele, ca şi omul, atunci când schimbă ora de masă, mâncarea obişnuită dar şi apa pe care o bea zilnic, poate face uşor diaree. O altă cauză a acestei afecţiuni digestive o constituie apa sărată de mare, pe care o beau câinii ajunşi pe litoral. Un alt pericol în vacanţă poate fi pescuitul, din cauza riscului major de înghiţire a momelii şi acului (cârligului) de pescuit. Şi dacă tot veni vorba de litoral, nu o dată am văzut câini scheunând şi tremurând de frică pentru că erau forţaţi de stăpâni să intre în apă, dar şi câini care nu se mai dădeau scoşi din valuri.

Unii înoată, alţii nu

Chiar dacă sunteţi convinşi că toţi câinii ştiu instinctiv să se menţină deasupra apei şi să înoate, nu este aşa. Potrivit specialiştilor, unele rase au o constituţie a corpului care îi ajută să se deplaseze cu uşurinţă prin apă, în timp ce altele întâmpină dificultăţi şi de aceea pot intra în panică. Totuşi, susţin chinologii, aproape orice câine poate fi învăţat să înoate. Ei atrag însă atenţia că unele rase, precum Bichon Maltese, sunt predispuse la reumatism, artrită şi răceli, care pot fi intensificate de petrecerea timpului în apă.

Ce rase de câini sunt dornice de bălăceală şi care sunt cele cărora le este dificil să plutească vă spunem săptămâna viitoare.

 

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

 

Citit 2259 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.