O pădure va creşte pe locul fostei gropi de gunoi

O pădure va creşte pe locul fostei gropi de gunoi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Rotary Club „Dunărea de Jos din Galaţi” şi Primăria comunei Vânători au demarat joi, 7 decembrie, un proiect inedit: fosta groapă de gunoi a comunei Vânători a devenit istorie, în locul acesteia fiind plantată o pădure de salcâmi.

„Iniţiativa a fost lansată în cadrul Clubului Rotary în acest an şi am îmbrăţişat, pe loc, această idee, oferind şi tot sprijinul Primăriei comunei Vânători pentru acest proiect. Am transformat fosta groapă de gunoi a comunei în teren care se pretează plantărilor, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Aici au fost plantaţi în jur de 11.000 de puieţi de salcâm şi, în câţiva ani, pe acest loc vom avea o frumoasă pădure pentru agrementul locuitorilor comunei şi nu numai” a precizat Marian Ghinea, primarul comunei Vânători.

Campania de împădurire s-a desfăşurat sub deviza “Când alţii defrişează, Rotary plantează!” şi în cadrul acesteia s-au implicat activ atât membrii Clubului Rotary “Dunărea de Jos” şi reprezentanţi a Primăriei Vânători, dar şi foarte mulţi voluntari. Cea mai tânără pădure de salcâmi a judeţului Galaţi este amplasată la ieşirea din comuna Vânători spre Tuluceşti, pe partea dreaptă a drumului naţional DN 26.

Citit 4056 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2017 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.