O pădure va creşte pe locul fostei gropi de gunoi

O pădure va creşte pe locul fostei gropi de gunoi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Rotary Club „Dunărea de Jos din Galaţi” şi Primăria comunei Vânători au demarat joi, 7 decembrie, un proiect inedit: fosta groapă de gunoi a comunei Vânători a devenit istorie, în locul acesteia fiind plantată o pădure de salcâmi.

„Iniţiativa a fost lansată în cadrul Clubului Rotary în acest an şi am îmbrăţişat, pe loc, această idee, oferind şi tot sprijinul Primăriei comunei Vânători pentru acest proiect. Am transformat fosta groapă de gunoi a comunei în teren care se pretează plantărilor, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Aici au fost plantaţi în jur de 11.000 de puieţi de salcâm şi, în câţiva ani, pe acest loc vom avea o frumoasă pădure pentru agrementul locuitorilor comunei şi nu numai” a precizat Marian Ghinea, primarul comunei Vânători.

Campania de împădurire s-a desfăşurat sub deviza “Când alţii defrişează, Rotary plantează!” şi în cadrul acesteia s-au implicat activ atât membrii Clubului Rotary “Dunărea de Jos” şi reprezentanţi a Primăriei Vânători, dar şi foarte mulţi voluntari. Cea mai tânără pădure de salcâmi a judeţului Galaţi este amplasată la ieşirea din comuna Vânători spre Tuluceşti, pe partea dreaptă a drumului naţional DN 26.

Citit 3789 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2017 18:29

3 comentarii

 • postat de d
  Vineri, 08 Decembrie 2017 19:57
  188.24.246.***
  Am pus in primavara cca.20 stejarei , putin mai jos de gardul pietei ratate,printre plantele de armurariu.O sa mai plantez si cativa nuci in primavara. Am plantat de asemeni 3 nuci in zona benzinariei; sunt prinsi. Va doresc succes!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Flaviu
  Vineri, 08 Decembrie 2017 16:24
  193.90.12.***
  In Galati s-au mai plantat copaci? In oras, in Galati pe locurile unde au fost scosi cei uscati, cei cu probleme? Pe Domneasca, pe Anghel Saligny, pe Siderurgistilor, pe Brailei, peste tot...? Se vorbea prin 2012 sau prin 2015 ca primaria Galati cumparase tot felul de puieti, stejari, platani, tei, etc. dar nu s-a mai spus nimic daca au fost plantati sau daca i-a "furat" careva si ea dus pe la vilisoara lui...
  1
  3
  Raportează
 • postat de zupy
  Vineri, 08 Decembrie 2017 08:22
  188.24.194.***
  Acelasi lucru s-a facut si la fosta groapa de gunoi a Galatiului - situata in dreapta drumului ce duce la Braila.
  Dupa ce a fost inchisa locul a fost nivelat, astupat cu pamant si s-au plantat salcami zona devenind loc de agrement pentru locuitorii din cartierul Dunarea.
  Apoi copacii au inceput usor , usor sa dispara iar cautatorii de fier vechi au inceput sa sape, aparand in acest fel din loc in loc gropi de dimensiuni importante si movile de pamant amestecate cu gunoi.
  Totul sub ochii ingaduitori ai autoritatilor care nu au facut nimic pentru a impiedica un dezastru ecologic. Intr-o perioada cautatorii erau atat de activi incat sapau cu escavatorul.
  Nu mai are rost sa comentez despre cum arata acum zona ca toata lumea o stie..
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.