Colindătorii şi urătorii vor cotropi Galaţiul

Colindătorii şi urătorii vor cotropi Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou "Tudor Pamfile” se va desfăşura pe 17 decembrie, aducând iar la Galaţi cete de colindători şi urători care păstrează tradiţii româneşti nealterate de trecerea veacurilor. Ajuns la a XXVII-a ediţie, festivalul reuneşte ansambluri folclorice din ţară, din judeţul Galaţi, dar şi din Republica Moldova, şi îşi propune să aducă gălăţenilor obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături şi colinde de altădată.

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural “Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile” sunt Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Primăria Municipiului Galaţi.

Evenimentul va debuta pe 17 decembrie, de la ora 11,00, cu o reprezentaţie în faţa sediului Consiliului Judeţean Galaţi şi va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale. De la ora 15,30, festivalul va continua cu un alai stradal de la Parcul Eminescu, până la esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde va avea loc, începând cu ora 17,00, un spectacol cu obiceiuri şi tradiţii autentice de Crăciun şi Anul Nou.

Citit 3418 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2017 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.