Solidaritate pentru un Crăciun fericit

Solidaritate pentru un Crăciun fericit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sute de pachete cu alimente, bani, haine, colinde şi multă căldură se îndreaptă în aceste zile spre copiii şi vârstnicii singuri sau în dificultate, aflaţi în grija fundaţiilor de sprijin. De la copii de grădiniţă, elevi de şcoli şi licee, până la mari companii gălăţene, toţi s-au unit pentru a le face sărbători fericite celor care au nevoie de asistenţă.

Cele câteva sute de micuţi şi bătrâni aflaţi în ocrotirea fundaţiilor de sprijin din Galaţi se pregătesc să întâmpine Sărbătoarea Naşterii Domnului. Chiar dacă sunt singuri sau trăiesc în situaţii dificile, asistaţii  sunt departe de a avea un Crăciun trist. Asta graţie solidarităţii societăţii civile, care, cu mic cu mare, au pus mâna pentru a le aduce un strop de bucurie şi magie. Trei fundaţii, care au în grijă copii, mame abuzate şi bătrâni au fost în mod deosebit în atenţia gălăţenilor, care au înţeles să dea puţin din avutul lor pentru o masă îmbelşugată, un cadou, o serbare.

Moş Crăciun, la "Inimă de Copil"

Fundaţia care are în grijă sute de copii aflaţi în dificultate promite că în acest an Moş Crăciun va fi deosebit de darnic. Datorită sponsorizărilor primite din partea societăţii civile, "Inimă de copil" va pune în sacul moşului sute de daruri.

"Moşul vine şi în acest an la toţi copilaşii din fundaţia noastră. Am pregătit, cu ajutorul sponsorilor loiali şi prietenilor noştri din companii, peste 500 de pachete, care vor ajunge în toate centrele noastre de zi, din oraş şi din sate, la cei 40 de bursieri ai fundaţiei, la tinerii cu dizabilităţi", ne-a precizat Alina Dumitriu, din partea Fundaţiei "Inimă de Copil".

Şi pentru că ajutoarele Moşului trebuie răsplătite, micuţii nu vor să rămână datori, ei lucrând zilnic, la foc automat, la Centrul de Zi al fundaţiei, unde meşteresc felicitări pentru toţi cei care i-au sprijinit în acest an, companii şi persoane fizice deopotrivă. Asta în timp ce în Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi se pregăteşte de zor serbarea de final de an şi, desigur, marea întâlnire cu Moş Crăciun, care va avea loc astăzi, 20 decembrie.

O Familie cu 70 de inimi

Atâtea suflete sunt, în prezent în grija Fundaţiei "Familia", fiecare dintre ele aşteptând, de la mic la mare, să guste din magia Crăciunului. În cele două centre ale fundaţiei, adăpostul pentru victimele violenţei în familie şi centrul de zi, marea sărbătoare nu se lasă aşteptată, datorită solidarităţii impresionante a societăţii civile. De la instituţii publice la companii private până la grădiniţe, şcoli şi licee, toţi au pus umărul să umple sacul moşului şi masa de sărbătoare.

"Foarte mulţi au venit şi ne-au ajutat. Primăria, prin Cantina de Ajutor Social, Consiliul Judeţean, Colegiul "Vasile Alecsandri", Colegiile "Costache Negri" şi "Mihail Kogălniceanu", Liceul "Dunărea",  Clubul Phoenix, şcolile 5, 9 şi 29 şi chiar copii de la grădiniţă sau persoane care au văzut eforturile noaste pe Facebook ne-au contactat şi au făcut colecte cu alimente, dulciuri şi haine. De asemenea, au fost alături de noi Damen şi Carrefour. Masa de Crăciun va fi foarte bogată, asigurată, ca în fiecare an, de un grup de avocaţi", ne-a explicat Mariana Robea, preşedinta Fundaţiei "Familia", loc unde Moş Crăciun a poposit ieri, 19 decembrie, cu cadouri pentru toţi copilaşii.

Crăciunul bunicilor

Cei 36 de vârstnici aflaţi în ocrotirea Fundaţiei de Sprijin a Vârstnicilor îl aşteaptă cuminţi pe Moş. Chiar dacă nu mai sunt demult la vârsta la care să spună poezii în jurul bradului, în aşteptarea unui cadou din tolba bătrânelului de poveste, bunicii singuri trăiesc la maxim magia sărbătorii, graţie celor care se gândesc la ei. Elevii şcolilor 5 şi 41, micuţii de la grădiniţa "Otilia Cazimir" şi elevii Liceului cu Program Sportiv au deschis sezonul colindelor la fundaţie, dar şi al darurilor. Pe 22 decembrie, va fi împodobit bradul şi va sosi Moş Crăciun, urmând ca, pe 23 decembrie, părintele paroh Ioan Percea, de la Biserica "Sf. Ilie" să vină însoţit de un grup de copii din parohie ca să-i colinde pe bunici şi să le binecuvânteze Crăciunul. Ajunul îi va aduce la uşa fundaţiei pe copiii de la Fundaţia "Emanuel", care îi vor colinda pe vârstnici. După mesele îmbelşugate de care vor avea parte în fiecare dintre cele trei zile ale Crăciunului, bunicii vor putea să facă şi puţină mişcare, pentru că sunt aşteptaţi la dans şi voie bună de Minirevelion, petrecere planificată pentru data de 28 decembrie.

Citit 1089 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.