Inginerii gălăţeni, apreciaţi în Canada

Inginerii gălăţeni, apreciaţi în Canada
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea de succes a unui absolvent al Universităţii „Dunărea de Jos” dovedeşte că şcoala superioară tehnică gălăţeană are valoare.

Gheorghe Eftimie (foto) a terminat în anul 1994 Facultatea de Mecanică, iar acum a devenit unul dintre cei mai buni specialişti ai unei cunoscute companii canadiene. El lucrează acum ca „engineering manager”, echivalentul postului de director tehnic de la noi, în compania „Hydra Rig”, din Calgary, Canada. Firma furnizează echipamente şi tehnologii care optimizează producţia de petrol şi gaze şi are contracte cu nenumărate companii de profil din lume.

„Am plecat din Galaţi în 1997, de pe poziţia de inginer la Metchim, însă acolo am luat-o de la zero. Trebuie să îi convingi să aibă încredere în ceea ce faci, să dovedeşti că eşti ceea ce spui că eşti. Din fericire, pregătirea pe care am obţinut-o la Facultatea de Mecanică m-a ajutat să trec peste acel început. Mă mândresc cu faptul că sunt absolvent al Facultăţii de Mecanică, un produs al şcolii româneşti. E clar că am ajuns unde am ajuns şi pentru că am avut parte de această educaţie universitară.”, a explicat Gheorghe Eftimie.

Primii ani de adaptare au fost mai grei, însă acum gălăţeanul nostru conduce o echipă de ingineri în cadrul companiei. „La început e mai dificil cu limba, cultura, îţi ia timp să înveţi cum gândesc acei oameni, să te integrezi pe deplin”, mai spune Gheorghe Eftimie.

Deşi e mândru de faptul că e român, spune că e puţin probabil că se mai întoarcă în ţară. „Nu ştiu dacă mă mai întorc, e greu de spus acum. Poate la pensie”, spune mai în glumă, mai în serios Gheorghe Eftimie.

Citit 1570 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.