Trăsăturile care reprezintă SECRETUL longevităţii

Trăsăturile care reprezintă SECRETUL longevităţii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încăpăţânarea şi optimismul se numără printre trăsăturile de caracter care pot reprezenta secretul longevităţii, conform unui nou studiu efectuat în Statele Unite ale Americii şi publicat, marţi, în jurnalul ''International Psychogeriatrics''.

O echipă de oameni de ştiinţă aflată în căutarea unor indicii cu privire la longevitate şi-a concentrat cercetările în zona a nouă sate îndepărtate din regiunea Cilento din sudul Italiei, acolo unde sute de locuitori au peste 90 de ani. Studiul s-a concentrat pe 29 dintre aceştia, participanţii având vârste cuprinse între 90 şi 101 ani. Deşi starea de sănătate fizică a acestor persoane vârstnice era mai precară în comparaţie cu cea a membrilor mai tineri din familiile lor, aceştia prezentau o stare mentală mai bună, potrivit cercetării citate de Agerpres.

''Mai multe cercetări au fost efectuate pe adulţi cu vârste înainte, însă acestea s-au concentrat cu precădere pe genetică decât pe sănătatea lor mentală sau pe trăsăturile de personalitate'', a declarat unul dintre autorii pricipali, dr. Dilip Jeste, profesor de psihiatrie şi neuroştiinţe la Facultatea de Medicină a Universităţii din San Diego, California.

''Principalele teme care au reieşit din studiul nostru, şi par să fie trăsături unice asociate cu o stare mai bună de sănătate fizică a acestei populaţii rurale, sunt optimismul, etica muncii, încăpăţânarea şi o puternică legătură cu familia, cu religia şi cu pământul'', a precizat Jeste, în cadrul unui comunicat emis de universitate.

Oamenii de ştiinţă a descoperit de asemenea că aceste persoane vârstnice aveau însuşiri semnificativ mai bune în ceea ce priveşte încrederea în sine şi luarea deciziilor în comparaţie cu semenii lor de 50, 60 şi 70 de ani. ''Acest paradox al înaintării în vârstă susţine ideea că starea de bine şi (nivelul de) înţelepciune se accentuează proporţional cu vârsta, chiar dacă sănătatea fizică se deteriorează'', a adăugat Jeste.

Cercetătorii au declarat că intenţionează să continue să monitorizeze persoanele participante la acest studiu, care ''nu doar supravieţuiesc, ci prosperă şi se dezvoltă'', pentru o mai bună ''înţelegere a sănătăţii şi a capacităţilor funcţionale la toate grupele de vârstă''.

Citit 4044 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.