Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele

Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
7 comentarii

Pădurea Gârboavele, care găzduieşte Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul Pescăresc, zone de picnic şi nu numai, se va transforma, în următorii ani, într-un complex de agrement integrat, întrucât gălăţenii vor avea la dispoziţie şi un parc de aventură, unde se vor putea distra testându-şi abilităţile şi curajul.

Prima etapă a proiectului "Aventura Parc", estimat la aproximativ un milion de euro, care va fi finanţat din fonduri transfrontaliere, a primit votul consilierilor judeţeni, în ultima şedinţă a aleşilor din acest an. Consiliul Judeţean (CJ) va investi, în primă fază, aproximativ 400.000 de euro pentru amenajarea unor trasee pentru gălăţenii cu spirit de aventură, urmând ca, în cea de-a doua etapă a proiectului, să investească în amenajarea lacurilor din pădure. "Astfel, în zona de agrement (169,7 ha), situată la est de aria protejată Pădurea Gârboavele, se propune îmbogăţirea ofertei turistice printr-un parc de aventură", se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri.

Tiroliană, trasee dificil de parcurs şi foişoare

Prima etapă a investiţiei vizează lucrări de amenajare a terenului şi copacilor (fără defrişări) şi montarea de tiroliene, butuci suspendaţi, paltforme, poduri, scări, toate interconectate între copaci, în mai multe trasee cu diferite grade de dificultate. Autorităţile nu au stat prea mult pe gânduri şi au oferit deja câteva nume traseelor - Doagele, Scara amiralului, Tiroliana, Plânsetele de Sahara, Pasarela Chinei, Podul tibetan, Fusuri suspendate, Pasarela daunelor etc. Tot aici vor fi instalate cinci foişoare din lemn, cu mese şi băncuţe, vor exista trei panouri de afişaj cu hărţi ale ansamblului, piste pentru biciclişti şi nu numai. În prima etapă a proiectului va fi construită şi casa administraţiei parcului, cu o suprafaţă de 36,86 de metri pătraţi, care va avea în competenţa sa o zonă de depozitare (echipamente) şi o zonă comercială (vânzări bilete, băuturi răcoritoare, promovare turistică, toalete, etc).
"Este o investiţie de aproape un milion de euro, care include amenajarea traseelor şi a lacurilor. Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare. În general, proiectele cu finanţare transfrontalieră merg mult mai greu. Durează mai mult până semnezi contractul, însă proiectul este eligibil şi este doar o chestiune de timp până vom putea să îl demarăm", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Citit 11117 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:05

7 comentarii

 • postat de Dacă vrei aventură, vino să trăiești în orașul Galați ! Vineri, 29 Decembrie 2017 19:28 213.233.109.*** Link la comentariu
  1
  3

  ,,Parc de aventură'', este să trăiești în Galați, să faci supraviețuire, pe o zi pe alta, taxe, impozite, leul autohton, a sărit gardul, față de euro, ROBOR, a crescut ca girafa, maimuțele din parliament, au introdus prag de furat, fără să pățești nimic, 200 000 euro, primești 3 ani pușcărie, o faci acasă, să-ți mănânci banii furați și tot așa mizerii, munca, este un compliment, așa, în timpul liber. Ce mai, România a juns un parc de distracții, Vara la mare, Iarna, la munte, cu munca se ocupă, alte națiuni.

  Raportează
 • postat de mario Vineri, 29 Decembrie 2017 18:51 78.97.254.*** Link la comentariu
  0
  8

  iar se sifoneaza niste bani

  Raportează
 • postat de Aventura Park de Galati Vineri, 29 Decembrie 2017 13:53 163.172.67.*** Link la comentariu
  0
  9

  Pai nu se vorbea ca Aventura Park cu tiroliana va face in Padurea Pastragorilor? Acum au mutat ideea proiectului?

  Raportează
 • postat de Pai parc de aventura... Vineri, 29 Decembrie 2017 13:28 217.64.113.*** Link la comentariu
  2
  16

  este tot Galatiul , frate cand mergi prin oras , pe strazile , trotuarele facute praf , capace de canalizare lipsa , strazi intunecate , ocolind pe carosabil , MASINILE MARLANILOR PARCATE PE TROTUAR...etc , etc...

  Raportează
 • postat de da Vineri, 29 Decembrie 2017 10:35 5.2.205.*** Link la comentariu
  5
  21

  numele traseelor ar putea fi mai autohtone si de rezonanta " Falezogaura" " Puiul Falezogaurii" " ," Tasarea" , "Jungla flosc", " " Fantoma Libertatii" etc!

  Raportează
 • postat de Emil Vineri, 29 Decembrie 2017 08:46 5.13.231.*** Link la comentariu
  10
  19

  Insusi viata pe care o ducem este o adevarata aventura. Cu banii astia mai bine ar face un camin pentru batrani, cu conditii decente de trait ultimii ani din viata. Ei sunt adevaratii aventurieri.

  Raportează
 • postat de gorenje Vineri, 29 Decembrie 2017 04:10 188.24.226.*** Link la comentariu
  9
  15

  Bani aruncati aiurea ! Cine sa mearga pe tiroliana, pensionarii de la sate ??? Administratorii judetului sa imbunatateasca transportul: linie de mare viteza, drumuri europene si flexibilitate in acordarea facilitatilor economice celor cu investitii mari, in productie, cercetare.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.