Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele

Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pădurea Gârboavele, care găzduieşte Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul Pescăresc, zone de picnic şi nu numai, se va transforma, în următorii ani, într-un complex de agrement integrat, întrucât gălăţenii vor avea la dispoziţie şi un parc de aventură, unde se vor putea distra testându-şi abilităţile şi curajul.

Prima etapă a proiectului "Aventura Parc", estimat la aproximativ un milion de euro, care va fi finanţat din fonduri transfrontaliere, a primit votul consilierilor judeţeni, în ultima şedinţă a aleşilor din acest an. Consiliul Judeţean (CJ) va investi, în primă fază, aproximativ 400.000 de euro pentru amenajarea unor trasee pentru gălăţenii cu spirit de aventură, urmând ca, în cea de-a doua etapă a proiectului, să investească în amenajarea lacurilor din pădure. "Astfel, în zona de agrement (169,7 ha), situată la est de aria protejată Pădurea Gârboavele, se propune îmbogăţirea ofertei turistice printr-un parc de aventură", se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri.

Tiroliană, trasee dificil de parcurs şi foişoare

Prima etapă a investiţiei vizează lucrări de amenajare a terenului şi copacilor (fără defrişări) şi montarea de tiroliene, butuci suspendaţi, paltforme, poduri, scări, toate interconectate între copaci, în mai multe trasee cu diferite grade de dificultate. Autorităţile nu au stat prea mult pe gânduri şi au oferit deja câteva nume traseelor - Doagele, Scara amiralului, Tiroliana, Plânsetele de Sahara, Pasarela Chinei, Podul tibetan, Fusuri suspendate, Pasarela daunelor etc. Tot aici vor fi instalate cinci foişoare din lemn, cu mese şi băncuţe, vor exista trei panouri de afişaj cu hărţi ale ansamblului, piste pentru biciclişti şi nu numai. În prima etapă a proiectului va fi construită şi casa administraţiei parcului, cu o suprafaţă de 36,86 de metri pătraţi, care va avea în competenţa sa o zonă de depozitare (echipamente) şi o zonă comercială (vânzări bilete, băuturi răcoritoare, promovare turistică, toalete, etc).

"Este o investiţie de aproape un milion de euro, care include amenajarea traseelor şi a lacurilor. Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare. În general, proiectele cu finanţare transfrontalieră merg mult mai greu. Durează mai mult până semnezi contractul, însă proiectul este eligibil şi este doar o chestiune de timp până vom putea să îl demarăm", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Citit 13108 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.