Profesorii nu renunţă la proteste

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii nu renunţă la proteste nici după anunţul făcut, ieri, că personalul angajat în instituţiile de învăţământ va beneficia de sporuri şi în perioada septembrie - decembrie 2009. Ministerul Educaţiei susţine că în Legea unică a salarizării s-a strecurat o eroare, dar că s-au făcut corecturile necesare, astfel încât angajaţii din învăţământ să primească sporurile.

Chiar de luni, cadrele didactice din Tecuci şi alte câteva din municipiul Galaţi, toate membre ale sindicatelor din FSLI nu vor mai pune note în catalog. Dacă îi vor scoate la lecţii pe elevi, profesorii le vor aduce la cunoştinţă nota, dar, deocamdată, o vor trece pe un caiet personal, şi nu în catalog.

Grevă pe 5 octombrie

Chiar dacă pentru învăţământ este o zi în care se organizau activităţi extracurriculare, pe 5 octombrie angajaţii din învăţământ se vor alătura grevei generale a bugetarilor. Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, lider al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, susţine că problemele de fond ale bugetarilor rămân în picioare.

„Chiar dacă ni s-a spus că profesorii vor primi sporurile până la sfârşitul anului, nu am văzut încă forma finală a Legii salarizării unice publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, suntem în continuare foarte nemulţumiţi de locul în grilă propus salariaţilor din educaţie. Prin urmare, nu renunţăm la proteste şi continuăm consultarea membrilor noştri pentru viitoare forme de protest”, a spus Ciosu.

Membrii SIP Galaţi, afiliaţi la Federaţia Educaţiei Naţionale, vor purta banderole albe, ei preferând greva de tip japonez.

Membrii FSLI Tecuci şi ai Sindicatului „Educaţia”, afiliaţi la FSLI, la fel ca şi cei ai Sindicatului „Spiru Haret” vor veni la şcoală, dar nu vor face nicio activitate. Conform Contractului Colectiv de Muncă încheiat pe plan local, de 5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei, în şcoli se organizau manifestări specifice, în timpul programului de lucru.

Ce se întâmplă după 5 octombrie?

Miercuri, 7 octombrie, profesori din Galaţi vor participa la mitingul organizat în Capitală de Alianţa Bugetarilor. După această dată, sindicatele din învăţământ îşi vor stabili un alt calendar al protestelor, deoarece nemulţumirea lor vizează şi forma actuală a Legii Educaţiei Naţionale, nu doar noua grilă de salarizare.

Federaţiile din educaţie vor centraliza, zilele acestea, datele privind forma de protest preferată de profesori. Unele cadre didactice ar putea intra chiar în grevă generală pe termen nelimitat, FSLI propunându-le membrilor săi participarea la un astfel de protest începând cu 16 noiembrie.

Citit 1163 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.