Bijuteriile şi obiectele de artă decorativă realizate de tinerii şi copiii cu nevoi speciale ai Fundaţiei „Inimă de Copil” sunt deja binecunoscute gălăţenilor. Este doar unul dintre motivele pentru care fundaţia “Inimă de Copil” a fost declarată lider regional în utilizarea artei în lucrul cu persoanele cu dizabilităţi la Conferinta Internaţională “Împreună prin Artă, pentru Persoane cu Dizabilităţi”, la Poiana Braşov.
Obiectivul Conferinţei a fost acela de a convinge autorităţile din domeniu despre nevoia introducerii ocupaţiei de “lucrător prin artă combinată” în organigrama instituţiilor.
După cum am aflat de la Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare – Fundaţia “Inimă de Copil”, la conferinţă au participat 200 de membri ai Reţelei de Arte pentru Comunitate “Împreună”, prima reţea de acest gen din România, care cuprinde mai bine de 800 profesionişti din toată ţara, cercetători în domeniu, persoane cu dizabilităţi, reprezentanţi ai autorităţilor, şi persoane interesate de domeniul artelor combinate.
Inimă de Copil şi-a prezentat proiectele ce vin în sprijinul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi prin activităţi de recuperare prin art-terapie. Inimoşii Fundaţiei au organizat un workshop de pictura pe sticlă şi au avut posibilitatea de a prezenta, pe durata celor trei zile ale conferinţei, o expoziţie cu vânzare de produse realizate de tinerii cu nevoi speciale.
“Reţeaua Natională de Arte pentru Comunitate “Împreună” reprezintă un instrument de coeziune sociala si este administrata de catre Fundatia de Sprijin Comunitar. Scopul reţelei este de a reprezenta şi sprijini organizaţiile membre pentru dezvoltarea domeniului stimulării şi terapiei prin arte în România. Fundaţia “Inimă de Copil” oferă sprijin persoanelor cu dizabilităţi din comunitatea noastră utilizând art-terapia în cadrul atelierului unde îi aşteptăm pe toţi cei care au nevoie de ajutorul nostru”, ne-a declarat Anca-Aurora Chiosea.