Anul şcolar nu poate începe nici acum la Grădiniţa 24

Anul şcolar nu poate începe nici acum la Grădiniţa 24
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unitatea nu a fost încă racordată la apă curentă * Inspectorul general acuză Primăria că nu e în stare să gestioneze măcar două grădiniţe *

Se pare că noua Grădiniţă 24 (din curtea Şcolii 20) nu-şi va deschide nici săptămâna viitoare porţile, aşa cum a fost planificat. Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă susţine că nici până acum unitatea nu a fost racordată la apă curentă, motiv pentru care nu se poate desfăşura un proces instructiv-educativ acolo:

„Primăria ar fi trebuit să obţină avizul de la Apă-Canal încă din luna mai. Săptămâna aceasta a trebuit să umblăm noi să-l obţinem. Au schimbat soluţia tehnică şi acum sunt probleme. Grădiniţa  are un diriginte de şantier care ar fi trebuit să se ocupe de toate acestea. Dar nu e aşa. E bătaie de joc!”

„Cum vrea să gestioneze Primăria tot învăţământul, dacă nici pentru două grădiniţe nu a fost în stare să rezolve problemele? Atât au avut toată vara de făcut: două grădiniţe – 24 şi 1. La niciuna treaba nu s-a terminat la timp şi sunt şi acum probleme create de firma de proiectare «Proiect SA» care nu face altceva decât să înghită bani degeaba”.

„Deşi ar fi trebuit să respecte normele şi să proiecteze la ambele instituţii scară de incendiu, nu a făcut acest lucru. Era de datoria lor să prevadă aşa ceva în proiect de la început. Acum cer bani în plus, ca să proiecteze o scară. Sau au venit cu un proiect de scară de la altă construcţie, care nu se potriveşte. E nesimţire! Dacă se începe activitatea în unităţile respective fără să existe aceste scări de incendiu, directoarele sunt amendate de cei de la Pompieri, nu Primăria şi «Proiect SA», cum ar fi normal”, ne-a declarat supărat, inspectorul general.

Resmeriţă ameninţă că va începe săptămâna viitoare cu o conferinţă de presă şi că va chema toţi jurnaliştii la Grădiniţa nr. 24, ca să le arate care-i situaţia.

La această unitate de învăţământ preprimar ar fi trebuit să înveţe de luni cinci grupe de preşcolari, printre care şi două de la Grădiniţa nr. 25.    Conform contractului, instituţia ar fi trebuit să fie gata încă din iarnă.

Explicaţie foto: Grădiniţa 24 e încă un şantier în lucru

Citit 561 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.