Au stat trei ore la coadă ca să fie primii la plata impozitelor
Foto: Teodora Miron

Au stat trei ore la coadă ca să fie primii la plata impozitelor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproximativ 200 de gălăţeni s-au aşezat la coadă cu noaptea înc pa pentru a fi primii la plata impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018. Ca în fiecare an, în prima zi de plată a taxelor locale, în faţa Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Galaţi coada s-a format încă de la ora cinci dimineaţă.

 „Eu am fost aici pe la şase fără un pic, dar sunt al cincilea. Nu e nici foarte frig afară şi vreau să scap de acest lucru: plătesc şi nu mai am nicio grijă tot anul. Ştiu că pot beneficia de reducere până la sfârşitul lui martie, dar aşa suntem noi, pensionarii, vrem să ne luăm de-o grijă”, ne-a spus un gălăţean.

Cel mai harnic gălăţean, care a venit la ora 5,00, ne-a mărturisit că şi-a programat banii încă de la finele anului trecut astfel încât să poată plăti dările către bugetul local chiar din prima zi în care se vor deschide ghişeele. „Noi avem o avem o mare grijă. Pensia este mică şi programăm fiecare ban. De aceea venim încă din prima zi să ne achităm dările. Am venit de la ora cinci, plătesc şi după aceea mă duc acasă liniştit”, ne-a spus bărbatul.

Deşi au stat mai bine de trei ore în faţa uşii, la ora 8,30, atunci când a început programul de la Direcţia de Impozite şi taxe Galaţi, oamenii au început să vocifereze şi să se îmbrâncească.  „Păstraţi rândul! De ce intraţi în faţă?” au fost replicile care au spart liniştea dimineţii la oficiul de la Romarta.

După ce au intrat primii contribuabili, spiritele s-au calmat, aşa că toată lumea a aşteptat să îi vină rândul, ca să poată intra să scape de datorii.

Statul la coadă poate fi evitat dacă plăţile se fac online. „Anul trecut aproximativ 10.000 de gălăţeni, din 160.000 de contribuabili, au achitat dările online, prin ghiseul.ro. Deşi nu par mulţi, trebuie să vă precizeze că suntem printre locurile fruntaşe în ţară, motiv pentru care am primit şi o distincţie. Gălăţenii trebuie să ştie că pot obţine datele necesare pentru a se loga pe ghiseul.ro dacă trimit o cerere şi o copie după actul de identitate prin email la instituţia noastră. Vor primi apoi user şi parolă şi pot achita, tot cu reducere, online, toate dările către bugetul local”, ne-a informat Ioan Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei Generale Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.

Conform sursei citate, deciziile de impunere au fost deja încărcate pe servere aşa că puteţi afla exact cât aveţi de plată şi apoi să achitaţi direct pe site-ul  www.ghiseul.ro, iar aşa evitaţi nervii şi timpul pierdut la coadă.

Citit 4048 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.