Au stat trei ore la coadă ca să fie primii la plata impozitelor
Foto: Teodora Miron

Au stat trei ore la coadă ca să fie primii la plata impozitelor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproximativ 200 de gălăţeni s-au aşezat la coadă cu noaptea înc pa pentru a fi primii la plata impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018. Ca în fiecare an, în prima zi de plată a taxelor locale, în faţa Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Galaţi coada s-a format încă de la ora cinci dimineaţă.

 „Eu am fost aici pe la şase fără un pic, dar sunt al cincilea. Nu e nici foarte frig afară şi vreau să scap de acest lucru: plătesc şi nu mai am nicio grijă tot anul. Ştiu că pot beneficia de reducere până la sfârşitul lui martie, dar aşa suntem noi, pensionarii, vrem să ne luăm de-o grijă”, ne-a spus un gălăţean.
Cel mai harnic gălăţean, care a venit la ora 5,00, ne-a mărturisit că şi-a programat banii încă de la finele anului trecut astfel încât să poată plăti dările către bugetul local chiar din prima zi în care se vor deschide ghişeele. „Noi avem o avem o mare grijă. Pensia este mică şi programăm fiecare ban. De aceea venim încă din prima zi să ne achităm dările. Am venit de la ora cinci, plătesc şi după aceea mă duc acasă liniştit”, ne-a spus bărbatul.
Deşi au stat mai bine de trei ore în faţa uşii, la ora 8,30, atunci când a început programul de la Direcţia de Impozite şi taxe Galaţi, oamenii au început să vocifereze şi să se îmbrâncească.  „Păstraţi rândul! De ce intraţi în faţă?” au fost replicile care au spart liniştea dimineţii la oficiul de la Romarta.
După ce au intrat primii contribuabili, spiritele s-au calmat, aşa că toată lumea a aşteptat să îi vină rândul, ca să poată intra să scape de datorii.
Statul la coadă poate fi evitat dacă plăţile se fac online. „Anul trecut aproximativ 10.000 de gălăţeni, din 160.000 de contribuabili, au achitat dările online, prin ghiseul.ro. Deşi nu par mulţi, trebuie să vă precizeze că suntem printre locurile fruntaşe în ţară, motiv pentru care am primit şi o distincţie. Gălăţenii trebuie să ştie că pot obţine datele necesare pentru a se loga pe ghiseul.ro dacă trimit o cerere şi o copie după actul de identitate prin email la instituţia noastră. Vor primi apoi user şi parolă şi pot achita, tot cu reducere, online, toate dările către bugetul local”, ne-a informat Ioan Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei Generale Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.
Conform sursei citate, deciziile de impunere au fost deja încărcate pe servere aşa că puteţi afla exact cât aveţi de plată şi apoi să achitaţi direct pe site-ul  www.ghiseul.ro, iar aşa evitaţi nervii şi timpul pierdut la coadă.

Citit 3904 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:30

10 comentarii

 • postat de Danut
  Luni, 08 Ianuarie 2018 22:28
  5.13.207.***
  Lumea a treia, in alte tari iti aduc si medicamentele la usa si noi stam la coada ca sa dam bani la stat. In 2-3 ani numai fosilele o sa ramana in acest oras.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Marco
  Luni, 08 Ianuarie 2018 22:02
  5.13.229.***
  Ca la noi in toata tara!
  Sa mai bage psd-ul taxe ca clienti sunt destui.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 08 Ianuarie 2018 21:56
  5.15.221.***
  Deviza platitorilor constiinciosi de taxe si impozite: "plateste azi, maine nu se stie daca mai apuci!"
  1
  8
  Raportează
 • postat de Trandafir Doru
  Luni, 08 Ianuarie 2018 21:30
  82.137.12.***
  Sunt probleme cu ghiseul.Eu figurez cu debite reprezentand bonusul acordat pentru plata integrala si am de platit si cheltuieli de executare silita pentru asta. Emailurile trimise au ramas fara raspuns de la fisc si primarie.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 08 Ianuarie 2018 19:47
  5.13.249.***
  Sunt bucurosi... cum sa nu fie bucurosi ca pot sta la coada... pai cum sa nu fie bucurosi daca nu au o alta ocupatie!
  Lasand laoparte gluma... impozitele ar trebui platite in functie de realizarile administratiei. Nu ai facut nimic util cu banii sau nu ai cheltuit integral banii pe anul trecut stransi anul curent nu mai vezi nimic in plus cumulandu-se suma!
  E ca intr-o afacere profitabila. Eu nu as lasa statului 10 LEI nemeritati pentru ca esti cel mai prost afacerist si platitor!
  Nu stie sa returneze sumele restate cu ANII, nu-si recunoaste datoriile si mai si urla ca un om integru ptr 6 lei sau 8 lei datorie cand altii au miliarde si nu ii trage nici un anafff de urechiushe c-asa e-n tenis!
  2
  8
  Raportează
 • postat de Cupon
  Luni, 08 Ianuarie 2018 19:45
  82.76.8.***
  ...Da mamaie, asa e pensionaru' roman. Ca cataru' . O sa voteze pana crapa cu PSD-ul ( indiferent cata U.E. isi ia, da' macar e de-a lui cu tritrandafiriul pe bat ) si o sa se imbranceasca vesnic sa-si achite contributia la "Belina" ca daca esti primu' ai reducere ( nu-l intreba cat si pentru pentru ce plateste, ca oricum nu conteaza...se pune numai oportunitatea oferita )...Apoi or sa urmeze urmasii pensionarului roman. Adicalea' "Asistatu' Patriot Roman"... Specimen mult mai retard decat tac'su dar aidoma de vrednic la urne ...Si uite asa o sa ne "infratim" cu Somalia si la inteligenta si la nivel de trai...
  2
  9
  Raportează
 • postat de yo
  Luni, 08 Ianuarie 2018 19:36
  5.13.225.***
  Teodor deschide la detalii si vei vedea ca acel "bonus 10%" de fapt o reducere pt plata integrala se regaseste doar in 3 plati si e de ordinul 1 leu, 8 lei si 5 lei (imp. auto) adica un mare fasssssss! La garaje e feerie, crestere de 250% fata de anul trecut, multumim primariei, moca la unii, spoliere la restul!
  0
  11
  Raportează
 • postat de yo
  Luni, 08 Ianuarie 2018 19:11
  5.13.225.***
  Nimic despre impozitul marit, toti erau bucurosi ca au mai mult de platit?
  2
  23
  Raportează
 • postat de Teodor
  Luni, 08 Ianuarie 2018 18:54
  92.85.61.***
  Sunt platitor online. Astazi am intrat pe contul meu si am vazut sumele de plata. Nu am facut plata dar am verificat daca se poate plati. Se putea plati suma integrala fara bonusul de 10%.Probabil mai e ceva de pus la punct in sistem,altfel cum ?
  1
  10
  Raportează
 • postat de victor
  Luni, 08 Ianuarie 2018 18:19
  188.24.195.***
  Dumnezeu a zis sa nu fim prosti . Degeaba .
  2
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.