Profesoara Ruxanda Şerban, premiată la Bucureşti

Profesoara Ruxanda Şerban, premiată la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alte două cadre didactice, de la Universitatea „Dunărea de Jos”, au primit o distincţie oferită de Societatea de Chimie din România *

Cu o activitate la catedră de 30 de ani, cu numeroşi olimpici naţionali deveniţi studenţi la universităţi prestigioase, profesoara Ruxanda Şerban de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” are toate premisele să continue să scrie istoria performanţelor gălăţene la chimie.

Rezultatele elevilor săi i-au oferit, ca profesor, satisfacţii depline. Ultima a venit la sfârşitul săptămânii trecute, când Societatea de Chimie din România (SChR), organism cu renume, i-a conferit o diplomă şi o medalie pentru „merite deosebite în promovarea chimiei în România”.

Ceremonia, una de înaltă ţinută academică, unde s-au celebrat şi 90 de ani de la înfiinţarea SChR, a fost emoţionantă mai ales pentru profesorii din şcoli şi licee, distinşi alături de colegii lor de la universităţi. Din învăţământul preuniversitar au fost invitaţi la ceremonie doar 7 profesori, dintre care unul, Ruxanda Şerban, a reprezentat Galaţiul.

Universitatea „Dunărea de Jos” a avut, la rândul său, două cadre didactice premiate. Este vorba despre prof. univ. dr. Petru Alexe şi despre prof. dr. Ştefan Dima. 

Satisfacţii profesionale

Despre Ruxanda Şerban vorbesc, pe de o parte, rezultatele elevilor săi la olimpiade şi alte concursuri şi, pe de altă parte, reuşita lor profesională, după terminarea unei facultăţi din domeniu. Prestigiul Colegiului Naţional „Alecsandri” se datorează, într-o mare măsură, şi talentaţilor chimişti care au ajuns peste graniţe, unii fiind foşti elevi ai Ruxandei Şerban.

Cadrul didactic spune că, în acest moment, are două mari satisfacţii profesionale. „Prima în ordine cronologică este rezultatul obţinut de una dintre elevele mele în 2003. Atunci, Roxana Mirică, absolventă de CNVA, a luat punctajul maxim la examenul SAT II (cunoştinţe de chimie, în limba engleză, n.r.) şi a putut studia biochimia în State. A doua satisfacţie o constituie chiar premiul înmânat de Societatea de Chimie, de la unii dintre profesorii facultăţii pe care am absolvit-o”, spune profesoara, conştientă de valoarea tinerilor pe care Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, în particular, şi şcoala gălăţeană, în general, i-au dat de-a lungul timpului, în domenii diverse.

„Meritul este în primul rând al elevilor. Eu m-am educat odată cu ei. Mă responsabilizează şi mă fac să mă gândesc la următorul obiectiv: o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie”, le propune profesoara elevilor săi la început de an şcolar, aşteptând să înceapă competiţia dintre cnva-işti.

Explicaţie foto: O diplomă şi o medalie, ca semn de recunoaştere din partea breslei, pentru profesoara Ruxanda Şerban de la Colegiul „V. Alecsandri”

Citit 4024 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.