Joi sunt alegeri în şcoli

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe 1 octombrie, gimnaziştii îşi aleg consilierii, iar pe 5 octombrie, primarul şi viceprimarii *

Acuzaţii de fraudă a votului, camere video de supraveghere a alegerilor sau ameninţări de boicotare a organizării scrutinului, toate acestea ţin de domeniul fantasticului pentru gimnaziştii care vor candida, în acest an, la „localele” din Galaţi.

Joi, în şcolile cu clase de gimnaziu se desfăşoară alegeri pentru Consiliul Local al Elevilor, organism format exact după modelul celui de la nivelul municipiului Galaţi. Alegerile sunt organizate după o Lege electorală proprie.

Elevii vor vota mâine 27 de noi consilieri locali, iar luni, pe 5 octombrie, la Casa Corpului Didactic din Galaţi, vor vota un nou primar al elevilor, alţi doi viceprimari şi un alt secretar. Rezultatul scrutinului va fi validat într-o şedinţă publică a Consiliului Local Municipal.

Ultimele „locale” au fost organizate în şcolile din Galaţi în urmă cu 4 ani. În acest moment, funcţia de primar al elevilor este ocupată de Mihai Turcu, elev la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”.

De buna desfăşurare a alegerilor şi de instruirea aleşilor privind regulile democratice, se ocupă Fundaţia „Casa Şcoalelor”.

Citit 546 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.