Poliţiştii vor verifica preluarea deşeurilor firmelor

Poliţiştii vor verifica preluarea deşeurilor firmelor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând din februarie, Serviciul de Protecţie a Mediului din cadrul Poliţiei Locale va desfăşura, pe tot parcursul anului 2018, ample acţiuni de verificare a operatorilor economici de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Galaţi.

În cadrul controalelor oamenii legii vor verifica, printre altele, dacă sunt generate sau nu deşeuri municipale, aşa cum sunt ele definite în Legea 101/2006 privind salubrizarea localităţilor, dacă este sau nu necesar încheierea unui contract de prestare a serviciului de salubrizare, încheiat în nume propriu cu operatorul licenţiat pentru prestarea serviciului în UAT Galaţi.

În cazul în care se constată încălcări ale actelor normative cu privire la modul de gestionare a deşeurilor menajere, agenţii economici vor primi amenzi. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 101/2006 (articolul 30 alin. (5)) - constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă. De asemenea, potrivit HCL 124/2016 privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Galaţi”, art. 130 sancţionează cu amenda de la 1.000 la 1.500 de lei, nerespectarea prevederilor art. 119 lit. i - „să încheie contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia UAT Galaţi i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă.

Anul trecut, în urma sesizărilor venite din partea Serviciului Public Ecosal sau a unor persoane fizice, precum şi a planurilor de masuri realizate de către Serviciul de Protecţie a Mediului, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.900 de lei, operatorilor economici care nu au respectat legislaţia privind încheierea de contracte pentru preluarea deşeurilor municipale.

Citit 2543 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.