Poliţiştii vor verifica preluarea deşeurilor firmelor

Poliţiştii vor verifica preluarea deşeurilor firmelor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând din februarie, Serviciul de Protecţie a Mediului din cadrul Poliţiei Locale va desfăşura, pe tot parcursul anului 2018, ample acţiuni de verificare a operatorilor economici de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Galaţi.

În cadrul controalelor oamenii legii vor verifica, printre altele, dacă sunt generate sau nu deşeuri municipale, aşa cum sunt ele definite în Legea 101/2006 privind salubrizarea localităţilor, dacă este sau nu necesar încheierea unui contract de prestare a serviciului de salubrizare, încheiat în nume propriu cu operatorul licenţiat pentru prestarea serviciului în UAT Galaţi.

În cazul în care se constată încălcări ale actelor normative cu privire la modul de gestionare a deşeurilor menajere, agenţii economici vor primi amenzi. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 101/2006 (articolul 30 alin. (5)) - constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă. De asemenea, potrivit HCL 124/2016 privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Galaţi”, art. 130 sancţionează cu amenda de la 1.000 la 1.500 de lei, nerespectarea prevederilor art. 119 lit. i - „să încheie contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia UAT Galaţi i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă.

Anul trecut, în urma sesizărilor venite din partea Serviciului Public Ecosal sau a unor persoane fizice, precum şi a planurilor de masuri realizate de către Serviciul de Protecţie a Mediului, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.900 de lei, operatorilor economici care nu au respectat legislaţia privind încheierea de contracte pentru preluarea deşeurilor municipale.

Citit 2461 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 18:34

2 comentarii

 • postat de La gunoi !!!
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 17:13
  77.111.244.***
  Mai bine ar ... verifica de unde provin toti sacii cu gunoi, lasati pe blat, incet, la plecarea la plimbare, langa roata limuzinelor de lux, de catre proprietarii acestora, care nu suporta mirosul si imaginea punctului de colectare a deseurilor menajere de la blocul in care locuiesc ...
  Toate parcarile din oras au devenit gropi de gunoi datorita multor detinatori de autoturisme care arunca sacosa cu gunoi sau fac curat in masini in parcare, pe domeniul public !!!
  Daca politia pretinde ca este atat de prezenta pe strazi, este IMPOSIBIL ca, macar o singura data, macar unul dintre acesti cocalari saraci cu masini luate pe datorie, sa nu fie prins si sanctionat la maxim !!!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Raulia
  Joi, 25 Ianuarie 2018 20:37
  82.137.8.***
  Ce imagine cu patruclasistii care ne pazesc
  3
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.